BLOGI ⟩ Aigro teine võistlus Venemaal ebaõnnestus ning punktiarve jäi endiselt avamata

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV/Scanpix

Suusahüppajate MK-sari jätkus võistlusegaVenemaal Nižni Tagilis. Ainsa eestlasena lõppvõistlusele pääsenud Artti Aigro leppis 46. kohaga.

Nižni Tagilis triumfeeris täna Halvor Egner Granerud, kes suutis avavoorus võidetud edu säilitada. Norralane lendas teises voorus 122 meetrit ning teenis kokku 235,3 punkti.

Teise koha teenis eilne võidumees Karl Geiger, kes tõusis finaalvoorus ühe koha võrra. Sakslane lendas teises voorus 122,5 meetrit ning kokku andis see 226,5 punkti.

Finaalvooru pikima õhulennu eest hoolitses austerlane Stefan Kraft, kes tõusis 14. kohalt lõpuks poodiumi viimasele astmele. Kraft maandus teises voorus 127 meetri kaugusele ja teenis kokku 223,8 punkti.

Eesti koondislastest ainsana lõppvõistlusele jõudnud Aigro pidi täna leppima 106 meetrini küündinud õhulennuga, mis andis kokkuvõttes 46. koha. Maltsev piirdus teist päeva järjest kvalifikatsiooniga.

Pärast kaht osavõistlust hoiab MK-sarjas liidrikohta Geiger, kellel on koos 180 punkti. Talle järgneb täna võidukas olnud Granerud 160 silmaga ning kolmas on täna diskvalifitseeritud jaapanlane Ryoyu Kobayashi 80 punktiga.

Suusahüppajate MK-sari jätkub juba järgmisel nädalavahetusel Soomes Rukal.

Enne võistlust:

Nižni Tagilis peetakse tänavuse hooaja MK-sarja avavõistlused. Eile oli kavas esimene lõppvõistlus, kuhu eestlastest jõudis ainult Aigro. Kvalifikatsioonist kindlalt edasi pääsenud Aigro pidi lõppvõistlusel leppima aga 37. kohaga.

Oktoobris hüppeliigest vigastanud Aigro hüppas hooaja avavõistlusel 115,5 meetrit, kuid sellest ei piisanud, et tagada koht lõppvoorus ehk 30 parema seas.

Venemaal peetud MK-etapil triumfeerinud Geiger hüppas avavoorus 134,5 ja teises voorus 133 meetrit, teenides kokku 252,4 punkti. Teiseks tuli jaapanlane Ryoyu Kobayashi (128 ja 131 m, 243,7 p) ning kolmandaks norralane Halvor Egner Granerud (133 ja 125 m, 239,7 p).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles