Kas F1 kohtunikud tegid Valtteri Bottasele liiga?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valtteri Bottas.
Valtteri Bottas. Foto: Dppi/Xavi Bonilla

Täna antakse lähe ajaloo esimesele Katari GP-le. Pärast eilset kvalifikatsiooni tekkis aga ootamatult palju segadust, sest mitmed sõitjad rikkusid reegleid.

Kvalifikatsiooni viimasel kolmandikul tekkis olukord, kus seitse sõitjat püüdsid enda ringiaega parandada, ent järksu vilkusid tabloodel topelt kollased lipud ehk võistlejad pidid viivitamatult hoogu vähendama. Seda ei märganud aga Max Verstappen ja Valtteri Bottas, kes mõnda aega edasi kihutasid.

Kohtunikud hakkasid pärast ajasõitu olukorda uurima ning peagi tuldi välja ka karistustega. Esialgu teise aja sõitnud Verstappen teenis viiekohalise karistuse ning pidi teise koha vahetama seitsmenda vastu.

Kolmanda ringiaja sõitnud Bottas teenis veidi leebema karistuse. Soomlane pidi loovutama stardirivis kolm kohta. See tähendas, et Bottas vahetas kolmanda koha kuuenda vastu, ent möödus n-ö Verstappenist. See tähendanuks soomlasele ikkagi viiendat stardikohta.

Enne võistlust andis F1 teada aga, et Bottas ja Verstappen stardivad vastavalt kuuendalt ja seitsmendalt positsioonilt. Seega lasi Bottas karistuse tõttu endast mööda koguni neli võidusõitjat. F1 pole selgitusi jaganud, ent hetkel tundub, et talle on liiga tehtud. Kuigi esialgu pidanuks Bottas koha loovutama Pierre Gaslyle, Fernando Alonsole ja Lando Norrisele, siis lõpuks asetati temast ette ka Carlos Sainz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles