Kaido Kaaberma: tüdrukud pole parimas vormis, matšid olid nagu Ameerika mägedel

Ville Arike
, reporter
Copy
Vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma hoolealuseid juhendamas.
Vehklemisnaiskonna peatreener Kaido Kaaberma hoolealuseid juhendamas. Foto: Tairo Lutter

Eesti epeevehklemise naiskonna peatreener Kaido Kaaberma võttis Tallinna Mõõga turniiri võistkondliku 5. koha kokku tõdemusega, et praeguse vormiga oli enamat raske loota.

«On näha, et keegi tüdrukutest pole praegu oma parimas vormis, ei ole seda õlitatust. Kõigil - kellel rohkem, kellel vähem - tuli sekka kehvi matše. Käis nagu Ameerika mägedel üles-alla. Tulemus on harju keskmine. Raske oli midagi paremat loota, medali võinuks saada hea õnne korral,» hindas Kaaberma.

Et võistlus toimunuks olümpiajärgse pingelanguse tähe all, pealik ei arvanud. «Pärast olümpiat juhtub ikka, et paljud sportlased lõpetavad, seetõttu on paljudel riikidel uuemad satsid,» ütles ta.

Turniiri üks teemasid olid mõõgajamad. See ei juhtunud ainult eile Katrina Lehisel, vaid mitmel korral võis näha ka täna võistkondlikul turniiril, kus erinevad koondised olid kohati nõutud, et oleks nagu torge, aga tuli ei lähe põlema. Korra kamandas Kaaberma ka Julia Beljajevat relva vahetama.

«Sellises olukorras on üle 50 protsendi sportlase mõtlemist, et asi ei tööta,» pakkus Kaaberma. «Miski paarkümmend protsenti võib juhtuda, et aparatuur ei anna korralikult ühendust. Suures plaanis on aparaadid varasemaga võrreldes läinud paremaks.»

Viimase rohkem kui kuu aja jooksul on vehklemises olnud üleval ka võistlusvälised kired. Oktoobri keskpaigas kuulutas alaliidu eelmine juhatus välja koondiste peatreeneri konkursi. Vahepeal juhtkond vahetus ja praegu Kaaberma jätkab oma tööd. Ent uus juhatus koguneb teisipäeval ja siis näeb, mis saab edasi.

Kaaberma tõdes, et segadused pärssisid MK-etapiks valmistumist, näiteks jäi viimane laager poolikuks.

Koondisse kuulub jätkuvalt 41-aastane Irina Embrich, kes täna küll kordagi rajal ei käinud. Kaaberma ütles, et olümpiakulla toonud võistkond vääris samas koosseisus kodupubliku ette astumist.

Järgmised võistlused toimuvad alles uuel aastal, Embrich jätkab praegu karjääri ning Kaaberma sõnul vaatab peatreener, kes on võistkonnale kõige kasulikum. Teatavasti pääseb võistkonda kolm naist koduse edetabeli põhjal ning neljanda valib peatreener.

«Vene ajal vaadati vanust - kui oled vana, siis kanname su maha. Eesti riigis pole seda asja mõtet teha. Ning koht võistkonnas tuleb välja teenida,» andis Kaaberma mõista, et kui ta jätkab peatreenerina, on koondiseuks jätkuvalt avatud sellele, keda ta hindab võistkonna jaoks parimaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles