Vehklejatelt harju keskmine turniir, kirsiks Lehise draama

Ville Arike
, reporter
Copy
Katrina Lehis (vasakul) vehklemas Tallinna Mõõga turniiril. 
Katrina Lehis (vasakul) vehklemas Tallinna Mõõga turniiril. Foto: Tairo Lutter

Veidi vähem kui neli kuud tagasi sai Tokyo olümpiamängudel esmalt medali Katrina Lehis ja seejärel terve Eesti naiskond. Nüüd võis erilise põnevusega oodata, milliseks kujuneb olümpiavõitjate etteaste kodusel MK-etapil Tallinna Mõõk, kuid kahjuks polnud poodiumile asja kummalgi päeval.

Kõrvalt vaadates võis tajuda teatud olümpiajärgset pingelangust. Ning teine teema on vehklemises kui sellises – tase on nõnda ühtlane, et tipus võib igaüks võita igaüht. Naiskondlikul turniiril nägi Eesti avamatšis suurt vaeva noorenduskuuri läbinud Rumeeniaga, kel 14. asetus; 9. asetusega Saksamaa jõudis lõpuks finaali; individuaalturniiril kolmikvõidu saanud prantslannad ei jõudnud esikuuikussegi.

«On näha, et keegi meie tüdrukutest pole praegu oma parimas vormis, ei ole seda õlitatust. Kõigil – kellel rohkem, kellel vähem – tuli sekka kehvi matše. Käis nagu Ameerika mägedel üles-alla. Tulemus on Harju keskmine. Raske oli midagi paremat loota, medali võinuks saada hea õnne korral,» hindas peatreener Kaido Kaaberma 5. kohaga lõppenud naiskonnavõistlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles