Tenniseaasta seitsmenda reketina lõpetanud Kontaveit ületas järjekordse Kanepi verstaposti (1)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/AFP7 via ZUMA Press Wire/Scanpix

Eelmisel neljapäeval tõmmati ühes WTA aastalõputurniiriga joon alla ka tänavusele tenniseaastale. Paralleelselt löödi seeläbi uue hooaja alguseni lukku ka maailma hooaja edetabel, kus meie esinumbri Anett Kontaveidi võib leida seitsmendalt realt.

Nõnda ületas tänavu neljal WTA-turniiril triumfeerinud Kontaveit ka Kaia Kanepi 2012. aastast püsinud verstaposti, kui haapsallanna lõpetas tenniseaasta 19. kohal. Kontaveidi varasem parim hooajalõpu positsioon oli 21., seda 2018. aastal. 

Kui Kontaveidilt sai Guadalajaras uuritud, mis tunne on uut aastat maailma seitsmenda reketina vastu võtta, oli ta reaktsioon ootuspärane. «Väga hea! See on ühe unistuse täitumine,» lausus Eesti esireket Postimehele.

Kolmandat aastat järjest lõpetas tenniseaasta maailma esinumbrina austraallanna Ashleigh Barty, kellest sai nõnda Stefanie Grafi, Martina Navratilova, Serena Williamsi ja Chris Everti kõrval alles viies naine, kes säärase tembuga hakkama saanud.

Omamoodi saavutusega sai hakkama ka tšehhitar Barbora Krejčíková, kes lõpetas tenniseaasta esikümnes nii üksik- kui ka paarismängus. Sealjuures alustas ta tänavust hooaega ükskikmängus 65. kohalt. 

WTA edetabel

1. Ashleigh Barty (Austraalia) 7582

2. Arina Sabalenka (Valgevene) 6380

3. Garbiñe Muguruza (Hispaania) 5685

4. Karolína Plíšková (Tšehhi) 5135

5. Barbora Krejčíková (Tšehhi) 5008

6. Maria Sakkari (Kreeka) 4385

7. Anett Kontaveit (Eesti) 4351

8. Paula Badosa (Hispaania) 3849

9. Iga Świątek (Poola) 3789

10. Ons Jabeur (Tuneesia) 3455

Teisi huvitavaid noppeid WTA aastalõpu edetabelist:

22. kohal olev Coco Gauff on 17 aasta ja 247 päeva vanuselt noorim esisajas olev tennisist. Kokku leiab esisajast kuus teismelist, lisaks Gauffile veel ka Leylah Fernandez, Marta Kostyuk, Camila Osorio, Emma Raducanu ja Clara Tauson.

41. kohal paiknev Serena Williams on 40-aastaselt jällegi vanim esisajasse kuuluv mängija. 

35 riiki on esisajas esindatud, enim kõrgetasemelisi valgepallureid tuleb USAst (16), kellele järgnevad Tšehhi (8) ja Venemaa (8).

6 naist debüteeris tänavu esikümnes: lisaks Kontaveidile veel ka Świątek, Krejčíková, Sakkari, Jabeur ja Badosa. 

Suurima tõusu esisajas lõpetanud mängijatest tegi tänavu läbi Ana Konjuh, kes kerkis 472 kohta 538. positsioonilt 66ndaks. Selles arvestuses järgnesid talle emma Raducanu (+324) ja Beatriz Haddad Maia (+276).

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles