Latvala meenutas seika Ogier'ga, mis näib üheksa aastat hiljem saatuse vingerpussina

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sebastien Ogier ja Jari-Matti Latvala tiimikaaslastena 2013. aasta Portugali rallil.
Sebastien Ogier ja Jari-Matti Latvala tiimikaaslastena 2013. aasta Portugali rallil. Foto: Volkswagen Motorsport / Red Bull Content Pool

Üheksa aastat tagasi olid Sebastien Ogier ja Jari-Matti Latvala talendikad rallisõitjad, kes löönud käed äsja WRC-sarjaga taasliitunud Volkswageniga, et jahtida oma esimest maailmameistritiitlit. 

Hüppame ajas üheksa aastat edasi ning 37-aastasest Ogier'st ongi saanud kaheksakordne ilmatšempion. Aasta noorem Latvala on samal ajal juba sõitjakarjäärile joone alla tõmmanud, ent nopib esimesi vilju tiimipealikuna. 

Soomlase debüütaasta Toyota šefina kujunes võrratuks, sest tema hoolealused krooniti maailmameistriteks nii individuaalselt kui ka meeskondlikult. Pidupäeval meenutas Latvala aga üht omapärast hetke üheksa aasta tagusest ajast, mis näib praegu omamoodi saatuse vingerpussina. 

«Üheksa aastat tagasi ehk 2012. aasta lõpus olime Volkswageniga parasjagu Mehhikos testimas ning nii mina kui ka Seb [Ogier] tahtsime järgmiseks hooajaks number seitse masinat,» vahendab portaal DirtFish Latvala sõnu.

«Otsustasime selle vaidluse lahendada mündiviskega. Kuna mina võitsin, valisingi endale numbriks seitsme. Mida ma tol hetkel aga ei taibanud, on see, et kui Ogier sai numbriks kaheksa, siis täpselt nii palju maailmameistritiiteid on tal ka praegu ette näidata,» sõnas soomlane, kel tuli tänavu tiimipealikuna tegutsedes alla neelata ka mõru pilli. Nimelt mõistab Latvala nüüd väga hästi, miks ei õnnestunud temal kunagi ilmatšempioniks tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles