VIDEO Maailmakuulsal ringrajal toimus 11 osalejaga karm massiavarii

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Macau tänavaringil toimunud massiavarii.
Macau tänavaringil toimunud massiavarii. Foto: Kuvatõmmis videost

Nädalavahetusel toimus kuulsal Macau tänavaringil Melco kereautode sarja Touring Car Cup järjekordne osavõistlus, kus aga suure ahelavarii tõttu ükski neljarattaline finišisse ei jõudnudki.

Kuna Macau ringrada on äärmiselt kitsas tänavaring, on kokkupõrked seal igapäevased. Nõnda algas ka pühapäevane võistlus korralike plekimõlkimistega, mistõttu saadeti juba võistluse kuuendal ringil rajale turvaauto.

Kaks ringi hiljem anti võistlusele aga uuesti lendlähe, kuid see lõppes veelgi suurema katastroofiga, sest kuuendal kihutanud Cheang Kin Sang kaotas stardisirgele kiirendades oma Mini üle kontrolli ja vuhises barjääridesse. Kohe tema selja taga kihutanud kamraadidel ei õnnestunud olukorrale piisavalt kiiresti reageerida, mistõttu põhjustas see väljasõit 14 osalejaga ahelavarii. 

Kohtunikud otsustasid kohe punaseid lippe lehvitada ning võistluse katkestada. See oli äärmiselt teretulnud otsus tol hetkel sõitu juhtinud Célio Alves Diase jaoks, kes mõned sekundid hiljem avakurvist väljudes samamoodi enda Mini üle kontrolli kaotas ning rajapiiretesse lendas. Tema keset rada jäänud vrakki ei õnnestunud vältida ka kahel kaasvõistlejal.

See kõik juhtus kõigest päev pärast seda, kui Ya Qi Zhang oli Macau GP vabatreeningul teinud teise hirmuäratava avarii, kus murdis mitu roiet ning kahjustas tugevalt ka kopse. 

Macau tänavaringil võib siiski sündida ka head ning näiteks meie vormelitalendil Jüri Vipsil õnnestus 2019. aastal veel vormel 3ga kihutades seal hollandlase Richard Verschoori järel teiseks tulla. Lisaks on siiani eestlase nimel 6,3 km pikkuse tänavaringi kiireim ringiaeg (2.06,317).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles