Ogier: sellises spordis on eduks vaja õnne

Christopher Krutto
Copy
Sebastien Ogier kaheksanda MM-tiitliga.
Sebastien Ogier kaheksanda MM-tiitliga. Foto: Andreas Solaro / AFP /Scanpix

Prantslane Sebastien Ogier krooniti eile kaheksandat korda autoralli maailmameistriks, kuid see tiitel võinuks jääda saamata, kui pühapäeva hommikul oleks üks napp pääsemine lõppenud õnnetumalt.

Nimelt riivas Ogier 14. kiiruskatse alguses parema esirattaga betoontakistust. Kuigi sädemeid lendas kõvasti ja katse lõpus oli näha nii veljel kui ka rehvil kergeid kahjustusi, siis aega ta selle tõttu ei kaotanud.

«Mu sõidujoon oli perfektne. Võib öelda, et see oli isegi liiga perfektne,» rääkis Ogier Iltalehtile. «Raja peal on kerge takistust tabada. Meeter rohkem ja tagajärjed oleksid olnud palju karmimad, purunenud rehv või isegi enamat,» jätkas ta.

Tema sõnul on sellised olukorrad rallis tavalised. «Sellises spordis on eduks vaja õnne. See on ühel hetkel meie kõigiga juhtunud. Rääkisin Hispaanias Elfyn Evansiga, kellel oli oma moment, millest ta tervelt välja tuli. Mõni kord tundub, et sa pole midagi erilist teinud, aga tagajärjed on suured. Nii see käib,» ütles kaheksakordne maailmameister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles