Suusakuninga imeline paranemine: kahel operatsioonil käinud Bolšunov stardib hooaja avaetapil

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksandr Bolšunov
Aleksandr Bolšunov Foto: EPA / GIAN EHRENZELLER / SCANPIX

Viimasel kahel hooajal murdmaasuusatamise MK-sarja suure kristallgloobuse võitnud Aleksandr Bolšunov on vigastustest taastunud ning stardib sel nädalavahetusel Ruka MK-etapil.

Venemaa koondis teatas enda koosseisu Ruka MK-etapiks ning üllatuslikult leiab nimekirjast ka Bolšunovi nime, kes pidi väidetavalt pikal vigastuspausil viibima. Juba Soomes katsevõistlustel poodiumile kerkinud suusakuningas on nõnda teinud imelise paranemise.

Bolšunovi tervislik seisund oli paljudele teadmata. Suvel kukkus ta rattaga Venemaa koondisega treeninglaagris viibides ning sai mitmeid vigastusi.

Sügisel käis mees esimesel operatsioonil. Tal oli tugev igemepõletik, mis vajas kirurgide sekkumist. Seetõttu jäi tal ka osalemata rullsuusa MMil.

Oktoobris käis suusakuningas aga lõuaoperatsioonil ning pärast seda ei saanud ta täiel võimsusel treeningutega jätkata. See pole tema vormile liiga suurt mõju avaldanud, sest Olosel peetud katsevõistlustel näitas ta üha paremat minekut ning midagi sarnast võib oodata nüüd ka Rukal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles