Suusatamise MK-sarja ainus määrdenaine: Norra koondises töötamine oleks nagu Madridi Reali siirdumine

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Vale Vuerich
Vale Vuerich Foto: Kuvatõmmis videost

Sel nädalavahetusel antakse Soomes Rukal avapauk murdmaasuusatamise MK-sarjale, Rahvusvaheline suusaliit (FIS) tutvustas vahetult enne hooaja algust avalikkusele sarja ainsat määrdenaist Vale Vuerichi. 

Kuigi poole kohaga abilisi leidub MK-sarjas veelgi, on sloveenlanna ainus täiskohaga määrdenaine, kelle ülesandeks on nii Ana Lampici kui ka Eva Urevci suuskade ettevalmistamine.

«Alustasin ise suusatamisega juba kaheaastaselt. Mu isa oli Itaalia koondise hooldemees ehk minu jaoks hakkas elu suuskade ümber keerlema juba võrdlemisi varakult,» tutvustas Vuerich oma teekonda määrdevaldkonna juurde. 

«Usun, et kui tunned õigeid inimesi, siis on lihtsam töötada. Mõistagi oleks Norra koondises töötamine nagu jalgpalluril Madridi Reali siirdumine ehk unistuse täitumine. Mu unistus oleks sellistes suurtes bussides töötamine. Suuremas tiimis on sul ka vähem rabelemist. Aga see, mida ma teen, on tõesti mu unistuste töö,» sõnas sloveen. 

Küll leidub üks asi, mis Vuerichile suusatamise või üldisemalt spordi juures ei meeldi. «Kui sportlane midagi saavutab, siis on kõik ümberringi teda kohe õnnitlemas. Aga kui ta ebaõnnestub, siis on kõik kui tina tuhka kadunud. Ma vihkan seda, mistõttu jään ise tüdrukutele truuks ka siis, kui nad lõpetavad MK-sarjas 30. kohal,» sõnas teist põlve määrdespetsialist.

Kuigi Vuerichil on alati olnud võimalik enda isalt näpunäiteid küsida, pole ta alati olnud varmas seda kasutama. «Mäletan, kui MK-sarjas alustasin, siis meil tuli ühes suures garaažis tegutseda. Kontrollisin siis ühe pulbermäärde temperatuuri ja panin selle peale, kuid siis silmanurgast vaatasin, kuidas sakslased seda kõike tegid... mul polnud aimugi, mida teha. Mul polnud ka julgust, et isale helistada. Aga aastate jooksul olen arendanud seeläbi oma tehnikat,» sõnas sloveenlanna. «On tähtis, et tüdrukud selle ala juures püsiksid, kuna nende tunnetus on meeste omast erinev.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles