Solberg lobises välja Hyundai koosseisu kaheks esimeseks MM-etapiks

Karl Mihkel Eller
Copy
Oliver Solberg.
Oliver Solberg. Foto: Jordi Rierola/Hyundai Motorsport GmbH

Järgmisel aastal Hyundai tehasemeeskonda kuuluv Oliver Solberg jagas pärast viimast MM-etapi Monzas mitmeid intervjuusid. Vesteldes Rootsi rahvusringhäälingu (SVT) ajakirjanikuga lobises ta välja, et saab Hyundai Rally1-autoga kihutada Monte Carlo ja Rootsi MM-rallidel.

20-aastane rallimees võistleb Rootsi lipu all ning ei teinud intervjuus saladust, et ootab pikisilmi, millal pääseb Rally1-auto rooli. «Monte Carlo on kindlasti väga eriline. See saab olema esimene kord, kui saame näidata uusi autosid ja kujundusi. Selles meeskonnas on suurepärane kanda kolmanda sõitja kohustusi,» vahendas Solbergi sõnu SVT. «Võistlus tuleb tihe, meid ootab veel palju testimist eest.»

Solberg jagab järgmisel hooajal Hyundai kolmandat autot Dani Sordoga. Iseenesest polegi noore rallimehe avaldus väga šokeeriv, sest et hispaanlase startimine lumistel Monte ja Rootsi teedel oleks olnud pigem üllatav.

Hyundai põhisõitjad on 2022. aastal Ott Tänak ja Thierry Neuville, kes teevad kaasa kõik MM-etapid, alustades 20. jaanuaril algava Monte Carlo ralliga. Rootsi talveralli toimub pärast vaheaastat esmakordselt Umeås, etapp sõidetakse 24.-27. veebruarini.

Sel nädalal toimuvad Lõuna-Prantsusmaal Toyota ja M-Spordi testipäevad, kus teevad muuhulgas kaasa ka Sébastien Ogier ja Sébastien Loeb. Viimasel pole veel järgmiseks aastaks lepingut, kuid kuna üheksakordne maailmameister testib teist korda Ford Puma Rally1-autot, siis seovad kuulujutud teda just M-Spordiga.

Sel nädalal selgus, et uue ralliauto testimisega alustab ka Hyundai. Tänaku tiim kinnitas, et seni katsetatud auto ei ole sarnane üldse sellele, mida nüüd proovima hakatakse. «Ainsad asjad, mis jäävad praeguse autoga samaks, on veljed. Ja ma ei tee isegi nalja,» ütles tiimipealik Andrea Adamo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles