Endine Itaalia koondislane saadeti trellide taha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Fabrizio Miccoli.
Fabrizio Miccoli. Foto: imago/Ulmer/Scanpix

Selle sajandi alguses kümnel korral Itaalia jalgpallikoondist esindanud Fabrizio Miccoli peab järgmised kolm ja pool aastat trellide taga veetma. 

Nimelt mõisteti 42-aastane Miccodi süüdi maffia kaudu väljapressimises. Endine edurivimees palkas Sitsiilia maffiabossi Antonino Lauricella poja, et too nõuaks ühelt ööklubi omanikult sisse 12 000 euro suuruse võla.

Sarnase käitumise eest oli Miccoli uurimise all ka juba 2013. aastal, kuid toona õnnestus tal puhta nahaga pääseda. Ka praegu üritas endine vutimees seadusesilmade ees ennast välja vingerdada, kaevates otsust korduvalt edasi, kuid Itaalia ülemkohus leidis viimaks, et maffia kaasamine muutis teo kordades rängemaks ega võimaldanud Miccolil niisama jalutada. 

Seega tuleb itaallasel nüüd järgmised kolm ja pool aastat trellide taga veeta. Väljapressimise eest mõisteti Mauro Luricella sealjuures samamoodi seitsmeks kuuks vangi.

Mis puudutab aga Miccoli kunagist jalgpallurikarjääri, siis tema karjääri tipphetkedeks tuleb kahtlemata pidada 2003–04 hooajal Torino Juventuse hingekirja kuulumist ning Itaalia superkarika võitjaks tulemist.

Nendel aastatel õnnestus tal ka kümnel korral selga tõmmata Itaalia koondise taevasinine särk ning lüüa kaks väravat Portugali ja Soome vastu. 

Lisaks esindas Miccoli karjääri jooksul veel Casarnot, Ternanat, Perugiat, Fiorentinat, Benficat, Palermot ja Leccet, kuni viimaks Maltal Birkirkaras enda karjäärile joone alla tõmbas. Itaalia kõrgliigas jäi tema saagiks 259 mängu ja 103 väravat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles