BLOGI ⟩ Flora sai Konverentsiliigas esimese võidu ja hoiab edasipääsulootusi elus

Christopher Krutto
Copy

Tallinna FC Flora teenis Konverentsiliiga eelviimases voorus ajaloolise võidu, kui alistas Lilleküla staadionil 1:0 Belgradi Partizani. 

Flora võiduvärav sündis mängu 44. minutil, kui Markus Poomi sügavalt antud tsenderduse realiseeris osava pealöögiga Martin Miller.

«Olin langenud natukene madalamale palli küsima. Siinkohal võib kiita peatreenerit, kes karjus, et pane diagonaal. Vaatasin paremale ja nägin Millerit kasti liikumas. Tegin otsuse sööta, see läks kohale ja Miller lahendas ilusti ära. Mulle meenutas see värav Robin van Persie MMil löödud väravat,» rääkis Poom.

Teisel poolajal vahetas Partizan korraga sisse neli põhitegijat ja sellega haarati mängu kontroll täielikult enda kätte. Kuidas platsil olnud mängijad seda tunnetasid?

«Mulle endale tundus, et üleliia raskemaks [meil] ei läinud. Teisel poolajal tekkis paar pikemat pausi, kus saime ise mingid detailid läbi rääkida ja hinge tõmmata. Mingi hetk nad pidid hakkama suruma ja seda nad tegid. Viimased 20 minutit oli palju kannatamist ja pidime olukorrad lõpuni mängima. Olime meeskonnana hästi valmis ja teise poolaja mängukäik soosis kohtumise lõpptulemust,» vastas Poom.

Enne mängu:

Esimest korda mängisid Flora ja Partizan septembri lõpus, kui Flora pidi võõrsil tunnistama vastase 0:2 kaotust. Kuigi Partizanil on tabelis seitse punkti ja Floral ainult kaks, siis teoreetiline edasipääsu võimalus on valitseval Eesti meistril olemas.

Selleks tuleks kodus alistada Partizan ja loota, et viimases voorus saab sarnase vägitükiga hakkama ka Famagusta Anorthosis. Ainsana on seni edasipääsu kindlustanud Gent, kellel on tabelis 10 punkti.

«Ma arvan, et [läheme mänguga] sarnaselt nagu siiani. Püüame leida head tasakaalu tulemuse püüdmise ning oma mängu mängimise vahel. Ma arvan, et tähtis on neid mänge kasutada selleks, et oma mängu parandada ja sellele tasemele püüelda lähemale oma mängu arendades. Samas, ükskõik mis vastasega, mis koosseisus, mis seisus, me alati mõtleme sellele, kuidas nende tingimustes vastane lõpuks alistada.

Partizan on kindlasti kvaliteetne meeskond. Vaadates ka nende viimase aja vormi, ega nad kergelt kuskil ei võta. Nad on tugevad ka roteerimise mõttes. Neil on pingilt tuua häid mängijaid. Isegi kui nad tulevad kergemalt, siis me ei saa mõelda, et nad tulevad, vaid valmistume igal juhul väga tugevaks mänguks ja mõtleme rohkem endale. Las nemad teevad omi asju. Meil on oma plaanid, neil on oma plaanid, eks homme ole näha,» rääkis Flora peatreener Jürgen Henn enne mängu toimunud pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles