Jürgen Henn edasipääsu võimalusest: peaasi, et meil see võimalus säilis

Christopher Krutto
Copy
Jürgen Henn.
Jürgen Henn. Foto: Tairo Lutter

FC Flora peatreener Jürgen Henn tunneb heameelt, et ajalooline võit Konverentsiliigas säilitas meeskonnale ka teoreetilise edasipääsuvõimaluse.

FC Flora alistas Konverentsiliiga alagrupiturniiri eelviimases voorus 1:0 Belgradi Partizani. Et Flora eurohooaeg jätkuks ka pärast alagrupiturniiri, tuleb Tallinna klubil viimases voorus alistada võõrsil KAA Gent ning loota, et Anorthosis suudab võõrsil alistada Partizani.

«Meil on edasipääsu võimalus olemas, aga kui tõenäoline see on, seda ma ei oska öelda. Meile piisab sellest, et see võimalus on alles. Liiga vara me sellele mõtlema ei hakka,» lausus Henn. «Viimase vooru mänguks on liigahooaeg juba läbi. Saame kolm päeva puhata ja valmistume kohtumiseks nii hästi kui suudame. Lähme ja paneme seal endast kõik välja.»

Henn tegi tänase mängu eel julge otsuse, jättes algrivistusest välja nii Rauno Sappnineni, Konstantin Vassiljevi, Ken Kallaste kui ka Henrik Ojamaa. «Ütleme nii, et kui olime plussid ja miinused paika pannud ja otsuse teinud, siis mingisugust kõhklemist enam ei olnud. Oleme 100 protsenti väljakule minevate mängijate selja taga. Nad tõestasid, et kui toetame neid, annavad nad meeskonnale sama vastu,» sõnas Henn.

Eraldi kiitis Henn just Kuraksinit, kelle puhul polnud peatreeneri sõnul paista, et ta mängiks esimesi suuremaid minuteid. «Ta oli suurema osa mängust enesekindel. Mõnes momendis tuli teda aidata positsioonivalikuga, aga mitte midagi ekstrat. Mängis hästi ja oli mängus sees. Toimis tervikus hästi ja tegi väga korraliku mängu,» ütles peatreener.

Keskväljamaestro Vassiljev alustas teist kohtumist pingilt, kuid tegelikult oleks ta valmis ka kõik 90 minutit vajadusel mängima. «Kui mõtleme maksimaalse värskuse peale, mida tema mängustiil nõuab, siis need kaks mängu, kus ta vähem minuteid sai, aitavad hooaja lõpufaasis olla värskem,» rääkis Henn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles