Möödunud nädalal võiduarve avanud Tartu täiendas ridu ameeriklasest punktimasinaga

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lamonte Bearden
Lamonte Bearden Foto: Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa korvpallimeeskond täiendas oma ridu 26-aastase ameeriklasest tagamängija Lamonte Beardeniga.

191cm pikkune Bearden mängis Ameerikas ülikoolikorvpalli Buffalo ning Western Kentucky ülikoolide eest. Esimesel profiaastal, hooajal 2019/2020, mängis Bearden Türgi esiliigas Duzce meeskonnas ning kogus seal keskmiselt 18 punkti, 5,4 söötu ja 3,7 lauapalli. Eelmisel hooajal mängis Bearden Iisraeli esiliigas Maccabi Kiryat Motzkini meeskonnas, kus kogus 17,8 punkti, 7 korvisöötu ja 5,4 lauapalli. Käesoleva hooaja eel oli Bearden seotud ka Saksamaa ProA meeskonna Schwenningen wiha Panthersiga, ent ei leidnud sealses tihedas tagaliinis oma kohta.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul suudab Bearden mängida erinevaid positsioone. «Bearden oskab mängida nii mängujuhi kui viskaja kohal ehk suudab ise palliga olukordi luua ja ka teisi sööduga aidata. Ta mängis ülikoolis korralikult ja on saanud kogemusi ka Iisraelis ning Türgis. Seninähtu põhjal usume, et ta on mängija, kes oskab sööta, visata ja läbi minna ning aitab meeskonnal mänge võita,» kommenteeris Mazurs.

Lamonte Bearden ootab Tartu eest mängimist. «Olen kuulnud, et Tartu on tore korvpallilinn ja ootan põnevusega esimesi mänge. Usun, et suudan meeskonda tuua energiat ja aidata elementides, mida võiduks vaja. Detsember tuleb mängude poolest põnev kuu ja ma olen selleks valmis,» sõnas Bearden.

Lamonte Beardeniga on sõlmitud leping hooaja lõpuni, detsembrikuu on mängija prooviperioodil.

Esimese mängu Tartu särgis teeb Bearden kolmapäeval, 1. detsembril kui Tartu meeskond võõrustab koduse Põhja-Euroopa korvpalliliiga etapi raames Valmiera GLASS VIA meeskonda. Kohtumine algab Tartu Ülikooli spordihoones pärast BC Borisfeni ja Basket Brno kohtumist kell 19.30. Päev hiljem mängib Tartu meeskond BC Borisfeniga ja laupäeval, 4. detsembril tuleb Tartusse Eesti-Läti liiga mängule Riia VEF.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles