BLOGI ⟩ Norralased lükkasid MK-avastardil käima korraliku peo, Eesti mehed jäid punktidest kaugele

Postimees Sport
Copy
Sturla Holm Lägreid.
Sturla Holm Lägreid. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/Scanpix

Laskesuusatamise MK-sarja hooaeg algas Rootsis Östersundis ning meeste tavadistantsil lükkasid naabrid norralased käima vinge peo. Võidu võttis eelmise hooaja komeet Sturla Holm Lägreid (0 trahvi, 51.04,0), teiseks tuli koondisekaaslane Tarjei Bö (0+1+0+1, +59,2). Kolmandaks tuli prantslane Simon Desthieux (0+1+0+1, +1.00,6). Eesti mehed, sarnaselt Eesti naistele, jäid punktikohtadelt välja. Postimees vahendas võistlust otseblogis. 

Poodiumilt jäi esimesena välja kanadalane Scott Gow (0, +1.26,8), kuid siis tulid jällegi norralased. Johannes Thingnes Bö (1+0+1+0, +1.28,5) ja Sivert Guttrom Bakken (0, +1.29,4). Parim eestlane oli 51. koha saanud Rene Zahkna (0+0+1+1, +5.08,4).

Eesltastest omas kõige paremat võimalust punktikohale, ja miks mitte kõrgemalegi pääseda, Zahkna. Ta oli kahes esimeses lasketiirus täpne ning hoidis 23. kohta. Kolmaski tiir algas hästi, kuid viimasel lasul ta eksis ja pudenes 41. kohale.

«Laskmises oli küll nii et... Kolmandas tiirus: asend kindel, aga oli mentaalne möödalask. Mõtlesin küll, et andke mulle uus võimalus, aga jah. Kolmandast tiirust on väga kahju,» ütles Zahkna intervjuus ETV-le, kes tunnistas et enne hooaja algust oli tal treeningprotsessis olnud tagasilöök ning seetõttu jäi ta oma sõiduvormiga olude kiuste rahule.

Koondise nooremad liikmed Kristo Siimer (0+1+1+2) ja Robert Heldna (2+2+1+2) lõpetasid 92. ja 112. kohal.

Enne sõitu

Individuaalvõistlustel saame rajale saata kolm Eesti meest. Östersundis saavad esialgu võimaluse Rene Zahkna, Kristo Siimer ja Robert Heldna. Rootsi sõitis ka Kalev Ermits, kes tuleb ilmselt rajale homses sprindis. 

«Olen 29-aastane ja õpin alles suusatama. Arvasin, et oskasin seda varem, aga siiamaani õpime ja ühe suvega kõike uut ei ole võimalik omandada,» rääkis Ermits hooaja eel uuest peatreenerist Fjodor Svobodast. 

Hooajale läheb kolmekordse MK-sarja tšempionina tiitlikaitsjana vastu Johannes Thingnes Bø. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles