Johaugi alistanud Rootsi suusatähe püksid süttisid liidritoolil istudes põlema

Karl-Joosep Küngas
Copy
Frida Karlsson.
Frida Karlsson. Foto: KIMMO BRANDT/SCANPIX

Murdmaasuusatamise MK-sari on sarnaselt teistele põhja-suusaaladele samuti Soomes Rukal. Täna sõideti naiste seas 10 km klassikasõit, mille võitis Rootsi täht Frida Karlsson. Pärast võistlust elas rootslanna üle aga tõsise ehmatuse.

22-aastane Karlsson saabus finišisse kindla esikohaga ning lõpuks võitis ta võistluse 13,7-sekundilise eduga suurfavoriit Therese Johaugi ees. Traditsiooniliselt saab liidrikohal olev sportlane istuda aga esikohal olevale sportlasele määratud toolis.

Pärast riiete vahetust avastas Karlsson aga ühtäkki, et ta püksid läksid põlema. Seda isegi olukorras, kus väljas oli -19-kraadine pakane. «Istusin rahulikult liidritoolil ja tundsin ühtäkki, et istumine läheb päris kuumaks. Minu püksid läksid põlema,» lausus Karlsson.

Põhjust ei pidanud siiski kaugelt otsima. Nimelt oli Karlsson kogemata paigutanud enda seljakoti küttekeha lähedale ning nõnda sai tuli sealt alguse. Õnneks midagi väga hullu selles olukorras ei juhtunud ning kõik pääsesid tervelt.

Tänasel distantsil oli rajal ka üks Eesti sportlane. Kaidy Kaasiku sai 72 sportlase konkurentsis 66. koha. Kaotust kogunes Karlssonile 3.49,2.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles