Ruka karge talveilm Kristjan Ilvest ei morjenda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Flawia Krawczyk

Põhja-Soomes peetaval MK-etapil on sportlasi tervitamas krõbe pakane. Täna tuli võistelda väga külmades tingimustes. Enne starti näitas kraadiklaas -19,3 külma. Liiga tihti sportlased säärastes tingimustes pole pidanud viimastel aastatel võistlema.

Kristjan Ilvest aga olud ei morjenda. Tema sõnul on need kõigile võrdsed ja tuletas meelde, et kahevõistlus on ikkagi talisport.

«Eks me oleme siin harjunud, et väljas on -5 kraadi ja päike paistab. Tegeleme ikkagi talispordiga ja miinuskraadid ei tohiks probleeme tekitada. Muidugi pole tavaline -19 kraadi, kui viimastel aastatel on enamasti saanud võistelda soojemates tingimustes,» lausus Ilves.

«Praegu on siin selline olukord, et pärast võistlus näppe ja varbaid ei tunne. Kangestumiste ära hoidmiseks peab kõvasti soojendusele rõhku panema. Isegi panin sellega täna täppi, sest ajasin keha ikka enne võistlust väga kuumaks.»

Ilvesel on varasemalt tekkinud suurte külmakraadidega probleeme hapnikuga. Hingamine läheb ühel hetkel raskeks, ent täna selliseid probleeme ei tekkinud. Ta tõdes, et oludega kohanemine on läinud üllatavalt hästi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles