Ilvese elu parim etteaste päädis mõru lõpuga

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Eriti valmistas Kristjan Ilvesele nädalavahetusel rõõmu tõsiasi, et tal õnnestus suusarajal konkurentidele vastu saada.
Eriti valmistas Kristjan Ilvesele nädalavahetusel rõõmu tõsiasi, et tal õnnestus suusarajal konkurentidele vastu saada. Foto: Flawia Krawczyk

Vahetult enne Pyeongchangi taliolümpiat õnnestus Kristjan Ilvesel esimest korda elus MK-sarjas poodiumile tõusta, kui ta tuli Jaapanis Hakubas toimunud võistlusel teiseks. Sel nädalavahetusel jäi meie esikahevõistleja küll esimesena pjedestaalilt välja, kuid tegelikult tuleb just äsjast tulemust lugeda eestlase karjääri parimaks.

Nõnda leidis ka Ilves: «Kindlasti [on see tulemust rohkem väärt], selles pole küsimustki. Loomulikult oli Hakuba koha mõttes parem, aga seal oli tegemist kahe-kolme-nelja tugeva sportlasega MK-sarja B-võistlusega, kui nii võib öelda. Siin suutsin ikkagi ise jõuga tulemuse ära teha.»

Selle all peab Ilves silmas laupäevast suusasõitu, kus tal õnnestus mees mehe – või õigemini, mees neljateistkümne mehe – konkurentsis neljandana üle finišijoone tulla. «Rukal saadakse sageli hüppemäel nii suured vahed sisse, et teistel polegi varianti seda järele teha. Nii oli ka eelmisel aastal, kui siin viiendaks tulin. Nüüd olid aga 15 meest lõpuni pundis ja see, et ma suutsin sealt selle lõpu ära teha ja jõuga koha ära võtta – see meeldib mulle väga. Tänu sellele ongi selle neljanda koha väärtus suurem ja näen, et see oli elu üks paremaid võistlusi,» jätkas kolmandana suusarajale pääsenud Ilves.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles