Suurimaks korvikütiks kerkinud Jurkatamm: tore, et nii palju visata sain

Ville Arike
, reporter
Copy
Mikk Jurkatamm (vasakul) mängimas Iisraeli koondislase Tomer Ginati vastu.
Mikk Jurkatamm (vasakul) mängimas Iisraeli koondislase Tomer Ginati vastu. Foto: Raul Mee

MM-valiksarja esimeses kodumängus kerkis Eesti korvpallikoondise resultatiivseimaks mõneti üllatuslikult Mikk Jurkatamm, kes viskas 14 punkti. 69:79 kaotusest siiski pääsu polnud.

Jurkatamme hinnangul otsustasid mängu saatuse vastaste suuremad kogemused. «Viimane veerandaeg jäi kogemuste taha. Alustasime hästi, esimene poolaeg oli meie poolt väga hea. Nad tegid aga vaheajal omad korrektuurid ja sealt tuli vahe sisse. Mina võtan selle, mis antakse. Saksamaal ei saanud ma teha ühtegi pealeviset, sellega peab leppima. Mul on hea meel, et nüüd nii palju visata sain ja täna kukkus ka hästi sisse,» ütles 21-aastane mängumees.

Ta lisas, et kaks mängu järjest on vastased olnud füüsiliselt võimsamad. «Meil oli kokku lepitud, et lauda tuleb kõvasti blokeerida, aga täna jäime sellega hätta. See oli ka üks põhjuseid, miks kaotasime.»

Kas Eesti jäi liiga palju lootma kaugvisetele? «See on nagu loto mängimine. Kui viskad sisse, on hästi, kui aga mööda, tuleb teha mingi muutus. Rohkema arvu vabavisete teenimiseks tuleb tegutseda füüsilisemalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles