Siim-Sander Vene: tahtnuks sellest aknast kaht võitu

Ville Arike
, reporter
Copy
Siim-Sander Vene esitas mängus Iisraeliga taas stabiilse partii: 13 punkti, 3 lauapalli, 4 korvisöötu.
Siim-Sander Vene esitas mängus Iisraeliga taas stabiilse partii: 13 punkti, 3 lauapalli, 4 korvisöötu. Foto: Raul Mee

Eesti korvpallikoondise kapten Siim-Sander Vene nentis pärast Iisraelilt saadud 69:79 kaotust, et vastased surusid meid ära ja korralikud rünnakud jäid sageli üles võtmata. Ta tahtnuks käesoleva akna lõpetada kahe võiduga.

Vene oli pärast neljapäeval Nürnbergis Saksamaa üle saadud võitu – mis saadi kõva töö, mitte ilusa korvpalli abil – öelnud, et kaks korda järjest on niisuguse mänguga raske võita. Kas nüüd läkski nii?

«Võrreldes Saksamaa-mänguga jäime tagaliinis ise rohkem surve alla. Sellega teatud hetkedel ka hävisime,» nentis Vene. «Palli ületoomisega läks palju aega, seejärel ei saanud kohti korralikult üles võetud – nad suutsid meid piisavalt palju survestada. Nõnda me ei jõudnudki rünnakuga sinnamaale, kuhu pidanuksime jõudma, kust tulnuks loogiline lahendus.»

Eesti tegutsemine jäi ümmarguseks, mängu jooksul saadi ainult 5 vabaviset vastaste 23 vastu. «Nad sundisid kaitses tehtud vahetustega meie mängu ümmarguseks. Viskasime eemalt palju, need kõik polnud ka kõige kergemad visked. Neil suutis aga Mekel asjad kontrolli all hoida, nende plaan enam-vähem toimis,» lisas Vene.

Kuidas novembrikuine aken tervikuna kokku võtta? «Noh, üks-üks on parem kui null-kaks,» rääkis Vene võitudest-kaotustest. «Miinimumeesmärk on täidetud, ühe saime kätte. Natuke häirib, et väljas saame kätte ja kodus anname ära. Et saame eelise, aga anname selle ära. Sellest on kahju. Oleks ju võinud ka kaks-nulliga lõpetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles