Transi peatreeneriks saanud nimekas soomlane lubab pikad pallid minevikku jätta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Aleksei Jerjomenko
Aleksei Jerjomenko Foto: Facebook @fkspartaks

Koduse Premium liiga tänavu kuuendal kohal lõpetanud Narva Trans jättis alles esmaspäeval hüvasti oma senise peatreeneri Igor Põviniga, kuid juba eile hõigati välja venelase asendaja, kelleks on Soome koondislaste Roman ja Aleksei juuniori isa Aleksei Jerjomenko.

Vene-Soome kodakondne 57-aastane Jerjomenko sõlmis piirilinna klubiga aastase lepingu. Tänavuse hooaja viimases mängus Tallinna Legioniga on juhendaja siiski veel pealtvaataja rollis.

«Olen pikka aega jälginud Barcelonat ja Amsterdani Ajaxit, kelle jalgpall mulle väga meeldib. Seetõttu eelistan ka ise mängida söötudel tuginevat ründavat jalgpalli. Kuna õppisin ise Moskva Spartaki [legendaarse peatreener Konstantin] Beskovi käe all, siis olen kasutanud neid teadmisi läbi karjääri. Tahtsin juba mängijana sellist jalgpalli näidata ja hiljem treenerina püüan saada oma meeskonda selliselt mängima,» sõnas Soome kõrgliigas karjääri jooksul 360 korda väljakul käinud ning 1997. aastal ka Veikkausliiga parimaks mängijaks valitud Jerjomenko Transi kodulehekülje vahendusel.

«Seetõttu on oluline platsil survestada ja palli vallata, aga mõistagi ei unusta ma kaitset. Selge see, et nii kaitses kui ka rünnakul on oluline organiseeritus ja kvaliteet. Tuleb mängida nii positsiooni- kui ka kiirrünnakuid. Kuid mitte mingil juhul ei hakka me mängima pikkade pallide peale. Selline mäng ei meeldi mängijatele ega publikule. Seda võib juhtuda ühes matšis, kuid see ei saa olla terve süsteem,» lisas varem Jakobstadsi Bollklubbi, Jarot, Karagandõ Šahtjori, Jerevani Pjunikut, SJK-d ja Jurmala Spartakit juhendanud Jerjomenko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles