Läti 20:0 purustanud Inglismaa koondise peatreener: see pole hea, kui skoor on nii suur

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sarina Wiegman.
Sarina Wiegman. Foto: MOLLY DARLINGTON/Reuters/Scanpix

Kui Eesti naiste jalgpallikoondis kaotas eile õhtul Inglismaa U23 naistele 0:11, siis meie lõunanaabrid said Inglismaa A-koondiselt koguni 0:20 keretäie. 

Too tulemus tähistab mõistagi Albionimaa naistekoondise uut rekordit, varasem tippmark pärines 2005. aastast, kui inglannad alistasid Ungari 13:0. 

Kui tavaliselt ollakse pärast võidumängu rõõmsad, siis Inglismaa peatreener Sarina Wiegman seda eile aga polnud. «Me tahame konkurentsitihedaid mänge, aga see ei ole seda. Ma ei leia, et see on hea, kui skoor on nii suur,» sõnas ta kohtumise järel.

Küll oli pärast mängu naerusuine Läti vastu kübaratriki teinud Ellen White, kes tõusis eilsega Inglismaa naiskonna läbi aegade suurimaks väravakütiks. 32-aastane Manchester City ründaja on 101 kohtumises löönud 48 väravat.

Kui vaadata lõpptulemusele otsa aga lätlannade vaatenurgast, siis 0:20 tähistab nende jaoks uut antirekordit. Eelmine negatiivne tippmark jõudis sealjuures püsida kõigest kuu aega: oktoobris kaotati Riias toimunud kohtumises Inglismaale 0:10. 

Eesti naistekoondis on samuti saanud ajaloos kahekohalisi sahmakaid tunda. Viimati juhtus see oktoobris, kui Prantsusmaa lõi meie võrku 11 vastuseta väravat. Antirekordit see siiski endas ei kujutanud, sest 2009. aastal jäi Eesti 0:12 alla nii Prantsusmaale kui ka Islandile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles