FOTO JA VIDEO Kristian Kullamäe koduklubi sai paika uue peatreeneri, meie mehe saatus peaks selguma lähiajal

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kristian Kullamäe matšis Iisraeli vastu.
Kristian Kullamäe matšis Iisraeli vastu. Foto: Raul Mee

Eesti korvpallikoondise ühe liidri Kristian Kullamäe koduklubi Burgose San Pablo nimetas uueks peatreeneriks Salva Maldonado. Kogenud hispaanlase otsustest sõltub meie mehe tulevik. 

Kullamäe sõlmis eelmisel suvel Hispaania tippklubiga kolmeaastase lepingu. Esimeseks hooajaks anti tagamees laenule aste madalamale, tänavu liitus ta Burosega. Juunis toimus võistkonnas aga treenerivahetus, eestlase värvanud Joan Penarroyat asendas Žan Tabak. 

NBA taustaga horvaat andis kohe mõista, et Kullamäe tema plaanidesse ei kuulu. Olude sunnil pääses ta siiski esimestes Hispaania liiga mängudes platsile. Kui septembri lõpuks aga kogu rivistus kokku sai, langes 22-aastane tagamängija võistkonnast välja. 

«Ütlen ausalt, et rääkisime Tabakiga väga vähe. Põhimõtteliselt vestlus puudus. Tema küsis teatud küsimusi, aga teadsin, et ta minuga ei arvesta,» meenutas Kullamäe eelmisel nädalal Eesti koondise kogunemisel hooajaeelset perioodi.

«Mul on endal rohkem küsimusi kui vastuseid. Päris keeruline isegi selgitada. Kuni oktoobri alguseni oli kõik väga võõras. Ma ei saanud ju isegi sõprusmängudes võimalust.»

Nii mängija kui ka treenerina erinevates Euroopa tippklubides tiirutanud Tabak ei suutnud aga Burgost korralikult mängima panna. 15. novembril saigi endine keskmängija ametist priiks. Esialgu võtsid ohjad üle senised abimehed, nüüd leiti uus pealik.

Salva Maldonado.
Salva Maldonado. Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Aprillis 62. sünnipäeva tähistanud Maldonado alustas tõsisemat treeneritööd juba 1990. aastal. Pika karjääri jooksul on ta juhendanud paljusid Hispaania tippklubisid, nagu näiteks Badalona Joventut, Manresa, Sevilla, Baskonia, Estudiantes ja Gran Canaria.

Neist viimase juures töötas Maldonado viimati. Hooaeg 2018/19 Cran Ganarias jäi aga pooleli, sest tiimi tulemused koduses sarjas ning Euroliigas ei vastanud ootustele. Muide, toona kuulus võistkonda ka Siim-Sander Vene. 

Igatahes on Maldonado tagasi suures korvpallis. Burgos avaldas sotsiaalmeedias foto ja video, kuidas uue pealiku all eile õhtul esimene treening peeti. Rivis oli ka Kullamäe, kes vaatamata koosseisust pudenemisele on viimastel kuudel kõvasti treeninud, vaeva näinud ja oma võimalust oodanud. 

Nädal tagasi koondisega liitudes ütles Kullamäe, et tema tulevik sõltub Burgose uuest peatreenerist. Tol hetkel polnud nimi veel selge, kuid meie mees kavatseb koha eest igal juhul võidelda. Tegelikult kehtib leping ametlikult veel ju poolteist hooaega. 

«Seni pole tõsiselt klubivahetusele mõelnud. Olen oma varianti oodanud, treeninud nii hästi, kui oskan. Lähen kohale ja vaatan, kes on treener. Proovime uuesti. Kui asjad ei muutu, siis tuleb uuesti mõelda,» selgitas Kullamäe 23. novembril. 

Kaks koondisematši andsid hea emotsiooni. Esiteks sai Kullamäe kustutada mängunälga, teiseks tundis ta end taas võistkonna osana. Võidumatšis Saksamaa vastu viskas tagamees 15, kaotatud lahingus Iisraelile 11 punkti. Siin-seal esines vähesest praktikast tulenevat rabedust, ent andekas pallur tõestas, et oskused pole kuhugi kadunud. 

Esimese aimduse Kullamäe tulevikust Burgoses peaks saama nädalavahetusel, mil Hispaania liiga matšiks sõidetakse külla Gran Canariale. Viimati pääses Eesti koondise tagamees klubi eest koosseisu ehk 12 mängija sekka 25. septembril. 

Eelmisel nädalal käis MM-valikmatšide platsil ka Kullamäe otsene tiimisisene rivaal Aleksej Nikolic. Sloveenist tagamängija viskas võidumängudes Horvaatia ning Rootsi vastu 6 ja 14 punkti. Lisaks jagas ta kahe kohtumise peale 8 resultatiivset söötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles