Tundmatu pätt sõi Östersundis Tuuli Tomingase toidu ära

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Markku Ulander

Möödunud nädalavahetusel Östersundis avalöögi saanud laskesuusatamise MK-hooaeg tõi Tuuli Tomingale kohe ka esimesed MK-punktid. Nendel oli aga oma hind, sest võistluste ajal varastas seni tuvastamata meesterahvas hotelli külmkapist ära Tomingase eritoidu.

«Mul on välja kujunenud must-be toidud, mida hotellides tihtilugu ei pakuta, näiteks kohupiim ja teatud puuviljad, mida olin varunud ka siin hotelli koridoris asetsevasse külmkappi,» avas Tomingas Topauto blogisissekandes juhtunule veidi valgust.

Külmkapp, kust toit varastati.
Külmkapp, kust toit varastati. Foto: Tuuli Tomingase Topauto blogi

«Reedest söömaaega tahtsin nendega täiendada, aga neid külmkapis enam polnud. Eeldasin, et see on eksitus, kuid hiljem saabus mu Facebooki postkasti sõnum, et meiega samas hotellis olevate poolakate toit on samuti kaduma läinud. Üks nende tiimi liikmetest oli märganud ringi luusimas kahtlast meest, kes astus uksest sisse, tegi omale kohvi, kadus külmkapi juurde ja veidi hiljem kõndis sirge seljaga meie hotellist välja. Hotelli personaliga suheldes selgus, et tegu on ilmselt vargusega ja oma toitu ma enam ei näe,» kirjutas Tomingas. 

Samuti tabas Östersundis väike äpardus Tomingase tiimi teist suusatajat Susan Külma, kelle relv ei vastanud kontrollis nõuetele.

Relvakontroll Östersundi MK-etapil
Relvakontroll Östersundi MK-etapil Foto: Tuuli Tomingase Topauto blogi

«Tema relva kaba oli ehitatud sedasi, et päästik polnud piisavalt sügaval ja kujutas väidetavat ohtu. Vaene Susan oli suvi otsa harjutanud just selle kabaga ning nüüd oli vaja leiutada viis, kuidas puust osale midagi juurde ehitada. Selle õhtuse ajaviite võttis enda peale [treener] Indrek Tobreluts, kes kasutas mingit tahenevat möginat, et päästikut ümbritsev ala nõuetele vastavalt ära katta,» kirjutas Tomingas.

Järgmisel päeval sai Külm uuel katsel kontrollist siiski läbi, kuid võistlustel tuli tal siiski arvestada selle viimase hetke muudatusega.

Mis puudutab aga Tomingase avanädalavahetuse 37. kohta, siis selles suhtes valdasid teda kahetised tunded: «Avasin sellega küll punktiarve, aga jällegi valitses hinges pettumus. Tahan ju olla tipus nagu teised minu generatsiooni tüdrukud Anett Kontaveit ja Katrina Lehis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles