VIDEO ⟩ Erakordne keretäis: NBAs teeniti ajaloo suurim võit. Või kaotus...

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Memphis Grizzlies (helesinises) ei jätnud Oklahoma City Thunderile mingit võimalust.
Memphis Grizzlies (helesinises) ei jätnud Oklahoma City Thunderile mingit võimalust. Foto: Justin Ford/USA Today Sports/Scanpic

Korvpalliliigas NBA oli raske päev Oklahoma City Thunderi jaoks, võõral väljakul jäädi Memphis Grizzliesele alla koguni 79:152. 

75-aastane NBA ajaloo senine võidu või kaotuse rekord purustati päris kindlalt. Varasem tippmark, 68-punktiline vahe, pärines 1991. aasta 17. detsembrist, mil Cleveland Cavaliers alistas Miami Heati 148:80. 

Kuigi Grizzliesi 152 silma tähistab nende klubi ühes mängus visatud punktide rekordit, jäi tipp veel kaugele. 1983. aasta detsembris põrutas Detroit Pistons kolme lisaajaga matšis Denver Nuggetsile 186 punkti. Ja vastu saadi 184!

Aga tagasi tänapäeva. Nii naljakalt, kui see ka ei kõla, oli Thunder protokolli järgi justkui mängus sees. Veerandajad kaotati vastavalt 16:31, 20:41, 26:41 ja 17:39. Sealt joonistuski kokku ajaloo suurim, 73-punktiline kaotus. 

Võitjate poolelt jõudis kahekohalise skoorini lausa üheksa mängijat. Parim oli 27 silma kogunud Jaren Jackson Jr. Thunderi resultatiivseimaks kerkis 15 punktiga Luguentz Dort.

«See mäng ei näidanud meie võistkonna tegelikku seisu,» ütles Thunderi peatreener Mark Daigneault kohtumise järel. 

Keskmängija Mike Muscala lisas: «Tegime kaitses mõned vead ja enne, kui arugi saime, olid vastased sõiduvees ja meil mäng käest libisenud. Me ei võidelnud piisavalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles