VIDEO ⟩ Mõõna seljatanud Žalgiris pääses liigatabeli sügavusest

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaunase Žalgirise mängijad fänne tänamas.
Kaunase Žalgirise mängijad fänne tänamas. Foto: euroleague.net

Korvpalli Euroliiga hooaega üheksa kaotusega alustanud Kaunase Žalgiris kosub. Eile hilisõhtul alistati koduplatsil 72:68 Vitoria Baskonia. 

Leedu suurklubi juhtis kogu kohtumist, ent kordagi ei õnnestunud vastaseid kaugele maha raputada. Veel viimase minuti eel oli Žalgirise edu vaid 67:65. Seejärel tabati aga hästi vabaviskeid ja nõnda kallutatigi mäng enda kasuks. 

«Meil oli võimalus vastane maha murda kahel-kolmel korral, aga me ei saanud sellega hakkama. Aga tahan poisse ikkagi võidu eest kiita. Ütlesin juba kohtumise eel, et iga palli eest tuleb lõpuni võidelda,» märkis Žalgirise peatreener Jure Zdovc matši järel. 

Võitjate parimana kogus Lukas Lekavicius 26 minutiga 13 punkti ja 9 resultatiivset söötu. Baskonia poolelt jõudis täpselt sama skoorini Steven Enoch, kes noppis ka 10 lauapalli. Hispaania klubisse kuuluv Sander Raieste paraneb endiselt põlvelõikusest. 

13. vooru esimeses matšis alistas koduplatsil hästi kolmeseid tabanud Mosvka CSKA kindlalt 97:77 Ateena Panathinaikose. Neljamängulise kaotusteseeria lõpetas Istanbuli Fenerbahce, saades 96:86 jagu Monacost. Võidukad olid ka Müncheni Bayern ja Madridi Real. 

10 kaotuse kõrvale kolmanda võidu saanud Žalgiris pääses tabeli sügavusest. Tõsi, nad jäid küll viimaseks, ent täpselt sama saldo on ka Panathinaikosel. Muide, omavahelise mängu võitis Leedu klubi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles