Jalavaluga võidelnud Kiibus pidi Eesti meistrivõistlustel leppima hõbedaga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eva-Lotta Kiibus pidi kodujääl piirduma teise kohaga.
Eva-Lotta Kiibus pidi kodujääl piirduma teise kohaga. Foto: Martin Meissner

Sel nädalavahetusel toimunud iluuisutamise Eesti meistrivõistlused pakkusid kergemat sorti üllatuse, sest Eva-Lotta Kiibuse asemel riputati naiste konkurentsis kuldmedal kaela hoopis esimest korda karjääris 200 punkti piiri ületanud 17-aastasele Niina Petrõkinale.

Petrõkina pani esikohale aluse lühikavaga, kus ta kogus 70,07 punkti ja oli peajagu teistest üle. Avapäeva järel järgnesid talle Gerli Liinamäe (61,01) ja Amalia Zelenjak (58,42). Meie viimaste aastate esinumber Eva-Lotta Kiibus võitles mõlemal päeval tugeva jalavaluga, mistõttu tal lühikava ka ebaõnnestus ning ta platseerus 52,46 punktiga alles seitsmendaks. 

Vabakava õnnestus Kiibusel juba paremini ning ta kogus 130,61 punkti, millega platseerus pühapäeval Petrõkina (141,76) järel teiseks. Vabakava kolmanda tulemuse uisutas välja Nataly Langerbaur (116,44).

Kahe sõidu kokkuvõttes krooniti seega Eesti meistriks Petrõkina, kes kogus 211,83 punkti. Nõnda ületas ta küll esimest korda iluuisutamises 200 punkti piiri, kuid isikliku rekordina see siiski ametlikult kirja ei lähe, sest Eesti meistrivõistluste näol pole tegemist rahvusvahelise võistlusega, kus viibiksid rahvusvahelised kohtunikud. 

Petrõkina järel tõusid pjedestaalile Eva-Lotta Kiibus (183,07) ning Nataly Langerbaur (171,89).

«Mõlemal päeval oli väga raske ja väga suur eneseületus saada selle jalavaluga hakkama,» tunnistas Kiibus usutluses ERRile. «Muidugi ma ei lükkaks sajaprotsendiliselt seda selle kaela, sest nagu tänane näitas, suutsin hambad ristis sellest valust üle olla ja veel samas kontrollida enda keha vabadust ja need hüpped ära sooritada.»

Uisusaabaste tõttu tekkivad jalavalud segasid Kiibust paar kuud ka suvisel ettevalmistusperioodil, kuid sügisel läks olukord selles vallas paremaks. «Ta käib niimoodi hooti. Kui Finlandia Trophyl Soomes oli olukord kontrolli all ja oli päris hästi, mida oli näha ka tulemustest, siis koormuste tõustes hakkas jälle allapoole minema ja halvemaks. Siin ei ole midagi teha, see lihtsalt käib nii,» lausus Anna Levandi õpilane.

Meeste üksiksõidus krooniti Eesti meistriks Aleksandr Selevko, kes kogus 233,38 punkti (89,34 + 144,04), hõbeda sai 223,52 punktiga (71,55 + 151,97) kaela Arlet Levandi ning pronksi Mihhail Selevko, kes kogus 183,17 punkti (69,68 + 113,49).

Jäätantsus triumfeerisid Marko Jevgeni Gaidajenko ja Solene Mazingue (155,55 punkti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles