Aigrol jäi Poolas punktikohast puudu alla meetri

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL

Poolas Wislas toimunud suusahüpete MK-etapil eelviimasena põhivõistlusele pääsenud Artti Aigro tegi pühapäeval küll kaks meetrit parema õhulennu kui kvalifikatsioonis, kuid teise vooru ehk punktikohale see teda paraku ei kandnud. 

22-aastane otepäälane lendas Wisla suure mäe (HS134) põhivõistlusel 115,5 meetri kaugusele, mis ühes tuule- ja stiilipunktidega andis talle 103,3 punkti. 

Sellega platseerus Aigro 34. kohale, teise vooru pääsemisest jäi teda lahutama 1,5 punkti, mis hüppemäele ülekanduna tähendanuks meeter (üks meeter = 1,8 punkti - toim.) pikemat õhulendu.

«Võrreldes reedel toimunud kvalifikatsiooniga (kus Aigro kandus 113,5 meetrit - toim.) suutsin tehnilise poole pealt enda vigu parandada. Tingimused olid täna üpris rasked: hoogu väga ei antud ja kõik hüppasid ühte auku. Midagi kahetsema ei jää,» oli üle pika aja nüüd korraks ka kodumaale kiikava Aigro lühikommentaar pärast võistlust.

Wisla võistluse võitis austerlane Jan Hoerl, kes teenis kahe hüppe kogusummas 261,9 punkti. Talle järgnesid norralane Marius Lindvik (255,2) ja kaasmaalane Stefan Kraft (253,6). 

Wisla MK-etapi esikümme
Wisla MK-etapi esikümme Foto: FIS

Suusahüpete MK-sari jätkub järgmisel nädalavahetusel Saksamaal Klingenthalis ning seal kavatseb tänavu korra juba 18. kohaga sähvatanud Aigro taas stardis olla. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles