Samm paremuse poole? Kristian Kullamäe sai viimaks ometi pingiotsale

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kristian Kullamäe (palliga)
Kristian Kullamäe (palliga) Foto: Madis Veltman

Kui tavaliselt ei saa korvpallimängus pingile jäämist pidada just heaks endeks, siis Kristian Kullamäe puhul tuleb asjadele otsa vaadata just läbi selliste prillide.  

2020. aasta suvel Hispaania kõrgliigas palliva Burgose San Pabloga kolmeaastase lepingu sõlminud Kullamäe jaoks on tänavune hooaeg olnud korralik kannatamine. Nimelt liikus eestlase meeskonda toonud peatreener Joan Peñarroya tänavu suvel pärast kaht edukat hooaega edasi Valencia tüüri juurde, Burgose uueks lootsiks saanud Žan Tabak otsustas meie mehest aga mööda vaadata.

Nõnda jäävadki Kullamäe viimased Hispaania mänguminutid 25. septembrisse, mil ta teenis tänu erinevatele vigastustele võimaluse Zaragoza vastu ning viskas seitsme ja poole minutiga 2 punkti. 

Vahepeal otsustas Burgos aga nigela hoo tõttu Tabaki vallandada ja võistkonna uueks peatreeneriks sai Salva Maldonado. Täna pidas klubi kogenud hispaanlase käe all ka esimese mängu, kui alistas võõral väljakul 89:82 Gran Canaria.

Tolles kohtumises kuulus Burgose koosseisu ka Kullamäe, kes siiski mänguaega ei teeninud. Seega ei saa väita, et peatreeneri vangerdus oleks automaatselt meie koondislase aktsiaid tõstnud.

Nimelt lõpetas Burgos ühes Tabaki vallandamisega ka lepingud ameeriklasest keskmängija Stephen Zacki ja nigeerlasest korvialuse jõu Suleiman Braimoh’ga, millest tulenevalt vabanes klubis kaks välismängija kohta.

Hispaania liigas võib nimelt koosseisu nimetada kuni viis Euroopa Liidu mängumeest ning kaks väljaspoolt Euroopa Liitu pärit pallurit. Ülejäänud mehed peavad olema kohalikud.

See, kas 22-aastase Kullamäe jaoks oli tegemist õnneliku juhusega või õnnestubki tal ennast uuele peatreenerile tõestada, peaks seega selgeks saama järgmistes voorudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles