Kohtunikud määrasid inetult käitunud Verstappenile karistuse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Esireas olevad Max Verstappen ja Lewis Hamilton ei tahtunud Saudi Araabias kuidagi koos rajal püsida.
Esireas olevad Max Verstappen ja Lewis Hamilton ei tahtunud Saudi Araabias kuidagi koos rajal püsida. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / POOL /SCANPIX

Eilne F1-etapp Saudi Araabias pakkus väga palju kõneainet, sest taas said rajal kokku Lewis Hamilton ja Max Verstappen. Sedapuhku läks asi inetuks ning süüdlaseks määratud Verstappen teenis 10-sekundilise ajakaristuse.

Verstappen ja Hamilton põrkasid kokku 37. ringil, mil hollandlane pidi Red Bulli meeskonna teatel valitseva maailmameistri endast mööda laskma. Hamiltonile seda teadet aga ei tulnud ning ta sõitis vaikselt hollandlase taga. Ühtäkki Verstappen aga pidurdas ootamatult ning Hamilton sõitis konkurendile tagant otsa.

Kohtunikud kuulasid mõlemad mehed pärast võistlust üle ning jõudsid otsusele, et Verstappen on selles olukorras süüdlane. Talle määrati 10-sekundiline ajakaristus, mis siiski üldarvestust ei muutnud. Endiselt kuulus etapivõit Hamiltonile ja Verstappen säilitas teise koha.

Lisaks ajakaristusele teenis Verstappen kaks karistuspunkti. Seda selleks, et sarnaseid vigu tulevikus vältida. Kui lähiajal peaks midagi sarnast toimuma, siis peab Verstappen ilmselt võistlusi vahele jätma.

MM-tiitli eest minnakse lahingusse selle nädala pühapäeval, mil sõidetakse hooaja viimane etapp Abu Dhabis. Seejuures on mehed punktitabelis täpselt ühel pulgal. Eelis on siiski Verstappenil, kes on võitnud tänavu rohkem võidusõite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles