HÄÄLETA ⟩ Vali Eesti parim nais- ja meesvõrkpallur

Postimees Sport
Copy
Mullu nimetati aasta meesvõrkpalluriks Martti Juhkami, kes kandideerib ka tänavu.
Mullu nimetati aasta meesvõrkpalluriks Martti Juhkami, kes kandideerib ka tänavu. Foto: Tairo Lutter

Võrkpalliaasta 2021 hakkab lõppema. Seepärast on aeg välja selgitada tänavused parim nais- ja meesvõrkpallur. Eesti treenerid on rahvahääletuse valikusse nimetanud 20 naist ja 20 meest, kes paistsid enim silma kevadel lõppenud klubihooajal ja/või suvistes koondisemängudes. Osale rahvahääletusel ja anna oma hääl mängijale, kes on sel aastal Teie arvates eriliselt hästi hakkama saanud! Hääletamine kestab kuni 20. detsembri südaööni.

Eesti parimad nais- ja meesvõrkpallurid selguvad treenerite, ajakirjanike ja rahvahääletuse kombineeritud tulemusena.

Kõikide rahvahääletusel osalejate vahel loositakse välja üks peaauhind ja kolm lohutusauhinda. Peavõiduks on EMi ametlik pall, millega mängiti 9. septembril Saku suurhallis, kui Eesti rahvusmeeskond kohtus olümpiavõitja Prantsusmaaga. Lohutusauhindadeks on Eesti võrkpalli fännisärgid.

Mängijate eelmise klubihooaja ja koondisesuve saavutuste kohta on võimalik lugeda nende pildile vajutades või artikli allosast. Et hääletamine õnnestuks, pead valima ühe nais- ja ühe meesvõrkpalluri.

Parima meesvõrkpalluri kandidaadid

Andri Aganits

Mängis Kreeka meistriliigas Thessaloniki PAOKis, kellega teeniti meistriliigas neljas koht. Kuulus Eesti meeste koondisesse ning tegi kaasa nii pronksiga lõppenud Euroopa Kuldliiga turniiri kui koduse Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri.

Karli Allik

Tegi Saksamaa kõrgliigas Königs Wusterhauseni Netzhoppersi ridades väga eduka hooaja. Saksamaa karikavõistlustel jõuti üllatuslikult finaali ning teeniti lõpuks hõbe, meistrivõistlustel lõppes hooaeg veerandfinaalis. Allik pääses pärast edukat hooaega tagasi rahvusmeeskonda ning kuulus Euroopa Kuldliigas pronksi võitnud meeskonna koosseisu. Kodusel EMil sai avamängus raske põlvevigastuse, mis tema turniiri lõpetas.

Martti Juhkami

Kuulus Saksamaa tippklubi VfB Friedrichshafeni koosseisu ning oli põhikoosseisu mängija ning teenis sealses liigas hõbeda. Lisaks osales Meistrite liigas, kus näitas samuti korralikke esitusi. Koroonaviiruse tõttu jäi Meistrite liiga hooaeg aga poolikuks, sest pärast esimest alagrupiturniiri teisel kohal olnud Friedrichshafen pidi teisest turniirist loobuma.

Albert Hurt

Koduse liiga üks silmapaistvamaid noori mängijaid, kes aitas Tartu Bigbanki kevadel Eesti meistriks, olles üheks rünnakuliidriks. Credit24 Meistriliigas sai Hurt Tartu ridades neljanda koha ja Aadu Luukase karikavõistlustel kaela hõbeda. Esindas Eesti rahvuskoondist ja kuulus meeskonda nii Euroopa Kuldliigas kui Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril Tallinnas. Teenis Kuldliigas pronksi.

Kristo Kollo

Esindas klubihooajal Tallinna Selverit ja tuli Selveriga Aadu Luukase karikavõitjaks. Credit24 Meistriliigas aitas Selveri kullale ning Eesti meistrivõistlustel sai kaela pronksise autasu. Oli Eesti rahvusmeeskonnas kandvas rollis nii Euroopa Kuldliigas kui kodusel Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril. Võitis koondisega Kuldliigas pronksi.

Ardo Kreek

Veetis eelmise klubihooaja Prantsusmaa kõrgliigas Arago de Sete'i ridades, kuuludes läbi hooaja põhikoosseisu. Sai liigas 9. koha. Mängis suvel taas meeste koondises ja aitas Eesti Euroopa Kuldliigas pronksile. Tallinnas toimunud Euroopa meistrivõistluste alagrupiturniiril kandis kaptenirolli.

Silver Maar

Klubihooajal esindas taas Pärnu Võrkpalliklubi, kellega möödunud hooajal ühegi medalini ei küündinud. Eesti rahvusmeeskonnas oli Maar aga põhikoosseisu mees nii Euroopa Kuldliigas kui Tallinnas toimunud Euroopa meistrivõistluste alagrupiturniiril.

Mart Naaber

Mängis eelmisel hooajal Hispaania kõrgliiga tippu kuuluva CV Terueli ridades ja oli temporündajatest üheks meeskonna põhijõuks. Aitas Terueli Hispaania superkarika kullani, liigas lõppes Terueli teekond poolfinaalis.

Oliver Orav

Oli Tallinna Selveri meeskonna üks rünnakuliidreid ja aitas meeskonnal võita nii Credit24 Meistriliiga kui Aadu Luukase karikavõistlused. Eesti meistrivõistlustel teenis pronksmedali.

Hindrek Pulk

Kuulus Saaremaa Võrkpalliklubi ridadesse ning oli taas kodustes liigades üheks resultatiivseimaks mängijaks. Aitas Saaremaa meeskonna Eesti meistrivõistlustel finaali, kus tuli tunnistada Tartu Bigbanki paremust. Osales Saaremaa ridades ka CEV Challenge Cupil, kus langeti konkurentsist kaheksandikfinaalis.

Keith Pupart

Esindas eelmisel klubihooajal Saaremaa Võrkpalliklubi ja oli üks meeskonna tugitaladest. Teenis Saaremaaga Eesti meistrivõistlustel hõbemedali. Mängis ka CEV Challenge Cupi kaheksandikfinaalis, kus jäädi alla Ukraina klubile Horodok.

Märt Tammearu

Vedas koos Albert Hurdaga möödunud hooajal Tartu Bigbanki rünnakuid ja oli kodumaal üheks säravamaks mängijaks. Võitis Tartu ridades kevadel Eesti meistritiitli, lisaks läheb Tammearu auhinnakappi Credt24 Meistriliiga pronks ning Aadu Luukase karikavõistluste hõbemedal. Kerkis ka Eesti koondises põhimeeste sekka Euroopa Kuldliiga turniiril. Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri lõpetas Tammearu jaoks avakohtumises saadud randmevigastus. Teenis pärast suurepärast aastat lepingu Meistrite liiga klubi Roeselare Knackiga.

Timo Tammemaa

Mängis maailma ühes tugevamas liigas Poolas, kus esindas koos koondisekaaslase Robert Tähega Rzeszówi Asseco Resoviat, kus tegi eduka hooaja ja sai Poola kõrgliigas viienda koha. Poola karikavõistlustel jõuti veerandfinaali. Esindas suvel Eesti koondist ja teenis Kuldliigas pronksi ning mängis ka Tallinnas toimunud finaalturniiril.

Renee Teppan

Esindas eelmisel klubihooajal Tallinna Selverit ja oli hooaja otsustavates mängudes meeskonna liidrite seas. Aitas Selveril võita nii Aadu Luukase karikavõistluste kulla kui kevadel Credit24 Meistriliiga tiitli. Eesti meistrivõistlustel sai kaela pronksi. Esindas suvel Eesti koondist ja kuulus meeskonda nii pronksiga lõppenud Kuldliigas kui Euroopa meistrivõistluste Tallinnas peetud finaalturniiril.

Kert Toobal

Toobal juhtis eelmisel hooaja Tartu Bigbanki rünnakuid ning teenis klubi särgis kaks medalit – kulla Eesti meistrivõistlustel ja hõbeda Aadu Luukase karikavõistlustel. Credit24 Meistriliigas jäädi neljandaks. Eesti koondise kauaaegne kapten ei saanud vigastuste tõttu sel aastal koondise eest mängida ning pidi kodust finaalturniiri vaatama hoopis treeneripingilt.

Robert Täht

Mängis möödunud hooajal tugevas Poola liigas Rzeszówi Asseco Resovias ja näitas sügisel häid esitusi, ent sai detsembris vigastada. Veebruaris naasis ta edukalt platsile, ent sai uuesti vigastada veerandfinaalseeria eel ja klubihooaeg oli sellega lõppenud. Ka Eesti koondise eest sai Täht vigastuste tõttu väljakul käia minimaalselt, osaledes vaid kontrollmängudes ja kodusel EM-finaalturniiril kohtumises Lätiga.

Renet Vanker

Oli klubihooajal Tallinna Selveri põhisidemängijaks ning pälvis kuldmedali nii Aadu Luukase karikavõistlustel kui Credit24 Meistriliigas. Eesti meistrivõistlustel sai kaela pronksi. Tegi meeste koondises läbimurdeaasta, juhtides Kert Toobali eemalejäämisel kahasse Robert Viiberiga Eesti koondise rünnakuid nii Euroopa Kuldliigas kui Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril.

Oliver Venno

Katari liigas SC Police'i klubis liidrirolli kandnud ja liiga üheks resultatiivseimaks mängijaks olnud Venno vedas Police'i meeskonna kevadel Katari meistriks. Karikavõistlustel teeniti hõbemedalid. Hooaja alguses peeti tagantjärele ka Katari eelmise hooaja meistrivõistluste otsustav mäng, kus Venno oma tööandja samuti võidule aitas. Eesti koondises kandis Venno suurt rolli nii Euroopa Kuldliigas – kus võideti tema vedamisel pronks – kui EM-finaalturniiril Tallinnas.

Robert Viiber

Mängis klubihooaja esimeses pooles Tšehhis Pribrami klubis, ent liikus poole hooaja pealt Itaalia esiliigasse Cantu Pool Libertase ridadesse. Kuulus meeskonna põhimeeste hulka ning aitas Cantu esiliiga veerandfinaali. Sai sarnaselt Renet Vankerile tänu Kert Toobali eemalejäämisele Eesti rahvuskoondises korraliku karastuse nii Euroopa Kuldliigas kui kodusel EMil.

Henri Treial

Mängis klubihooajal Prantsusmaa esiliigas Saint-Nazare'i meeskonnas ning aitas meeskona esiliiga finaali. Lõpuks sai Treial Prantsusmaal kaela hõbemedali. Mängis Eesti koondise eest Euroopa Kuldliiga alagrupiturniiril.

Parima naisvõrkpalluri kandidaadid

Kaisa Bahmatšev

Famila/Võru VK sidemängija ja üks liidreid. Aitas Võru naiskonna kevadel Eesti meistrivõistlustel finaali ning teenis lõpuks hõbemedali. Karikavõistlustel juhtis naiskonna poolfinaali.

Mari-Liis Graumann

Kunagine rahvusnaiskonna liider aitas oma kogemustega Famila/Võru VK üllatuslikult Eesti meistrivõistluste finaali ning lõpetas hooaja hõbedaga. Karikavõistlustel jõudis Võruga poolfinaali, kus tuli alla vanduda hilisemale võitjale TalTech/Tradehouse'ile.

Anu Ennok

Klubihooajal mängis Luksemburgi meistriliigas VC Mameri naiskonna ridades, kellega jõuti kevadel finaali, kus Ennok kaasa teha ei saanud, sest liitus Eesti koondisega. Osales rahvusnaiskonnaga Euroopa meistrivõistluste valiksarjas.

Eliise Hollas

Mängis klubihooajal nii TalTech/Tradehouse'i kui Famila/Võru VK eest, tehes TalTechi ridades kaasa Balti liigas ja Võru eest Eesti meistrivõistlustel ning karikavõistlustel. Tuli TalTechiga Eesti meistriks ja Balti liiga võitjaks ning Võruga Eesti meistrivõistlustel hõbedale. Oli Eesti rahvusnaiskonna üks põhikoosseisu mängijaid Valgvenes toimunud Euroopa meistrivõistluste valikturniiril.

Annabel Huik

Tartu Ülikool/Bigbanki üks liidreid, kes aitas naiskonna Eesti meistrivõistlustel pronksile ning Balti liigas samuti kolmandaks.

Eva-Liisa Kuivonen

Esindas klubihooajal Audentese SG/Noortekoondist ning vedas naiskonna karikafinaali, kus pälviti hõbedane autasu. Teenis naiskonnaga Balti liigas 5. koha. Kuulus Eesti rahvusnaiskonna ridadesse ja esindas Eestit Euroopa Hõbeliigas, kus saadi 5. koht.

Liis Kullerkann

Mängis Prantsusmaa meistriliigas Le Cannet' Volero naiskonnas ja lõpetas hooaja 4. kohaga. Oli Eesti rahvusnaiskonna põhikoosseisu mängija, kes tegi kaasa nii Euroopa meistrivõistluste valiksarjas kui Euroopa Hõbeliigas, kus saadi 5. koht.

Kadi Kullerkann

Esindas klubihooajal TalTech/Tradehouse'i ja oli naiskonna üheks suurimaks skooritegijaks. Vedas naiskonna kolme tiitlini, kui esikoht saadi nii Balti liigas, Eesti meistrivõistlustel ja Eesti karikavõistlustel. Kuulus Eesti naiste koondise koosseisu nii Euroopa Hõbeliigas (saadi 5. koht) kui Euroopa meistrivõistluste valikturniiril.

Kertu Laak

Esindas klubihooajal maailma üheks tugevamaks liigaks oleva Itaalia kõrgliiga klubi Chieri Reale Mutuat, kellega jõuti Itaalia karikavõistlustel poolfinaali. Liigas lõppes Chieri teekond kevadel veerandfinaalis. Laak esindas taas ka Eesti rahvusnaiskonda, vedades naiskonna rünnakuid nii Euroopa Hõbeliigas, kus saadi 5. koht, kui Euroopa meistrivõistluste valikturniiril.

Kristiine Miilen

Pallis eelmisel hooajal Prantsusmaa kõrgliigaklubi Nancy Vandoeuvre'is ja teenis Prantsusmaa meistrivõistlustel üheksanda koha. Tegi kaasa ka CEV Challenge Cupil, kus jõuti veerandfinaali. Kuulus Eesti rahvusnaiskonna põhitegijate sekka nii Euroopa Hõbeliigas (5. koht) kui Euroopa meistrivõistluste valikturniiril.

Julija Mõnnakmäe

Veetis eelmise klubihooaja TalTech/Tradehouse'i rünnakuid juhtides ning aitas oma koduklubil võita kõik kolm sarja: Eesti karikavõistlused, meistrivõistlused ja Balti liiga. Esindas suvel rahvusnaiskonda 5. kohaga lõppenud Euroopa Hõbeliigas ning Euroopa meistrivõistluste valiksarjas ning kandis tavapäraselt ka kaptenirolli.

Kristi Nõlvak

Tegutses klubihooajal TalTech/Tradehouse'i põhiliberona ja sai hooaja lõpuks kaela kolm kulda, kui triumfeeriti nii Balti liigas, Eesti karika- ja meistrivõistlustel. Seejärel aitas Eesti koondisel Euroopa Hõbeliigas saavutada 5. koha ja osales naiskonnaga ka Euroopa meistrivõistluste valikturniiril.

Merilin Paalo

Oli TalTech/Tradehouse'i kolme kullaga (Balti liiga, Eesti karikavõistlused ja Eesti meistrivõistlused) üks nurgaründajatest ning teenis seejärel kutse Eesti rahvusnaiskonda. Tegi kaasa nii Euroopa Hõbeliigas (5. koht) kui Euroopa meistrivõistluste valiksarjas.

Silvia Pertens

Tegi silmapaistva hooaja TalTech/Tradehouse'i ridades ja aitas naiskonnal esikoha võita Balti liigas, Eesti karikavõistlustel ja meistrivõistlustel. Pääses üle pika aja taas Eesti koondise koosseisu ja mängis nii 5. kohaga lõppenud Euroopa Hõbeliigas kui Euroopa meistrivõistluste valiksarjas.

Laura Parts

Esindas eelmisel hooajal Austria meistriliigas VC Tiroli naiskonda, kellega teenis liigas 7. koha. Esindas Eesti rahvusnaiskonda Euroopa Hõbeliigas ja Euroopa meistrivõistluste valikturniiril.

Nette Peit

Aitas TalTech/Tradehouse'il võita Balti liiga, Eesti meistrivõistluste ja Eesti karikavõistlused, mängides naiskonnas olulist rolli. Mängis suvel Euroopa Hõbeliigas 5. koha saanud ja Euroopa meistrivõistluste valiksarjas osalenud Eesti rahvusnaiskonnas.

Ingrid Kiisk

Mängis hooaja esimese poole Soome meistriliigas LiigaPloki naiskonnas, ent liitus poole hooaja pealt Tartu Ülikool/Bigbankiga. Aitas Tartu Balti liigas pronksile ning Eesti meistrivõistlustel samuti pronksile, olleks oma naiskonna üks resultatiivsemaid.

Karolina Kibbermann

Esindas eelmisel klubihooajal Tallinna Ülikooli naiskonda, lõpetades Eesti meistrivõistlused viienda kohaga. Karikavõistlustel lõppes naiskonna teekond veerandfinaalis. Pääses suvel Eesti rahvusnaiskonna ridadesse ning osales koondisega Euroopa meistrivõistluste valikturniiril Valgevenes.

Häli Vahula

Juhtis sidemängijana Audentese SG/Noortekoondise rünnakuid ja pälvis koos naiskonnaga karikavõistlustel hõbemedali. Teenis kutse Eesti naiste koondisesse ning kuulus Eesti rivistusse Euroopa Hõbeliiga turniiril, kus saadi 5. koht.

Polina Bratuhhina-Pitou

Kuulus Prantsusmaa meistriliigas Terville'i Florange'i ridadesse ning aitas klubi liigas kuuendale kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles