Mercedese pealik loodab Abu Dhabis õiglast lahingut näha: meil pole vaja avariiga MM-tiitli võitnud sportlast

Karl-Joosep Küngas
Copy
Toto Wolff.
Toto Wolff. Foto: HANDOUT/REUTERS

F1 hooaeg on jõudnud kulminatsioonini. Jäänud on veel sõita ainult Abu Dhabi GP ning punktiseis on ülipõnev, sest nii Max Verstappenil kui ka Lewis Hamiltonil on võrdselt punkte.

Kolm etappi enne hooaja lõppu andsid mõlemad sõitjad nõusoleku, et ringrajal käitutakse viisakalt, ent Saudi Araabia GP tõestas vastupidist. Verstappen on valmis võistlust ka katkestama, kui Hamilton samuti turvavalli sõitma peaks. Hollandlane ju võidaks MM-tiitli ka siis, kui Hamilton enam punkte ei teeniks.

Mercedese pealik Toto Wolff hoidis end vaos ja kommenteeris Verstappeni juhtumit järgmiselt: «Ta oli väga sitke täna rajal.»

«Ma mõistan, et Verstappen heitleb enda esimese MM-tiitli eest. Pean küll sõidu üle vaatama, aga loodetavasti on kõik osapooled pea selgeks mõelnud. Meie sport ei vaja seda, et MM-tiitel selguks mingi suurema avarii tõttu, mis on põhjustatud just tiitlinõudleja poolt,» jätkas Wolff.

Abu Dhabis on sõitjatel pinged veelgi kõrgemal ning Wolff loodab siiralt, et võistlus ei muutuks koledaks. «Las kiireim piloot võitku Abu Dhabis ja MM-tiitli.»

Abu Dhabi GP sõidetakse juba sel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles