JÄRELVAADATAV ⟩ Selver tuli Bigbanki vastu trammi alt välja ja võttis raske võidu

Postimees Sport
Copy

Credit24 Meistriliiga nädala oodatuimas kohtumises läksid vastamisi Tallinna Selver ja liidermeeskond Tartu Bigbank. Kodusaalis suutis 0:2 kaotusseisust 3:2 (18:25, 24:26, 25:23, 25:13, 15:12) võidu võtta pealinna klubi.

Selver tõusis ühtlasi tabelis kolmandalt kohalt teiseks, punkte on koos 20. Liigahooaja esimese kaotuse saanud Bigbank jätkab liidrikohal 25 punktiga.

Ilma ühe oma liidri Oliver Oravata mängima pidanud Selveri mehed tegutsesid väga ühtlaselt, enim skoori tegid Denis Losnikov ja Timo Lõhmus, kes mõlemad panustasid 18 punkti (+13 ja +8). 16 punkti lisasid nii Johnson Pierce (+6) kui Marx Aru (+13) ja 11 silma (+5) Mihkel Varblane.

Tartu poolel ei saanud kaasa teha nende põhilibero Rait Rikberg, kelle asemel tegutses sel positsioonil nurgaründaja Taavet Leppik. Tartule tõi Valentin Kordas 20 punkti (+6), Albert Hurt lisas 19 punkti (+11) ja Martti Juhkami arvele kogunes 10 silma (+4).

Selver oli täna suurepärane blokis, kus tegutseti sarnaselt rünnakule väga ühtlaselt ning koguti 15 punkti Tartu 6 vastu. Servijoone tagant teenisid mõlemad meeskonnad 4 punkti, eksimusi tuli Selveri 18, Tartul 16. Vastuvõtul oli Selver parem 48% vs 42%, rünnakul olid tartlased üle (46% vs 45%).

Pärnu Võrkpalliklubi pidi aga võõrsil Daugavpilsi Ülikool/Ezerzemelt vastu võtma 1:3 (21:25, 25:20, 24:26, 22:25) kaotuse. Tabelis jätkab Pärnu meeskond 9 punktiga viiendal kohal.

Pärnu edukaim oli 26 punktiga (+17) Markus Uuskari, 17 silma (+10) panustas Boris Žuhhov ja 10 (+7) Toms Švans. Pärnu vastuvõtt oli 41%, rünnak 51%, blokist saadi 3 ja servilt 8 punkti.

Läti klubi resultatiivseimaks tõusis 24 punktiga (+13) Andris Širjakovs. Lätlaste vastuvõtt oli 43%, rünnak 49%, blokiga saadi 13 ja serviga 6 punkti (17 viga).

Enne kohtumist: 

Tartu käis viimati Credit24 Meistriliigas väljakul 27. novembril, mil alistati 3:0 Gargzdai, Selver sai viimases liigamängus samuti 3:0 jagu Leedu esiklubist. Lisaks on mõlemad meeskonnad vahepeal pidanud karikavõistluste mänge, kus Selver sai poolfinaali avamängus kolmapäeval 3:2 jagu TalTechist ning Tartu alistas teises poolfinaalis kahel puhul Pärnu 3:0.

Tartu meeskonna peatreener Alar Rikberg ütles neljapäeva hommikul välja saadetud pressiteates, et detsember on nende jaoks tähtsate mängude kuu. «Vahepealse aja oleme tublisti trenni teinud ja oma kitsaskohtadega tegelenud, aga üldiselt on kõik kontrolli all. Detsembris on meil loodetavasti kolm tähtsat mängu – tänane (neljapäevane - toim.) karikamäng Pärnu vastu, pühapäevane kohtumine Selveriga võib juba otsustada teatud seise Credit24 Meistriliigas ja loodetavasti saame 22. detsembril samuti platsile tulla, selleks ajaks ajastame tippvormi,» viitab Rikberg võimalikule karikafinaalile.

«Selver oli eile (kolmapäeval - toim.) TalTechi vastu hea, aga ka ebastabiilne. Vahepeal oli blokk hea, läbi mängu oli nende serv hea, aga oli ka ebakõlasid. Selveril on karikas korralik eelis, ei saa välistada, et meie ja Selveri pühapäevane mäng on karikafinaali peaproov.»

Selveri peatreener Andres Toobal tõdeb, et vigastustemure tõttu on tal omajagu nuputamist, millises koosseisus mängida. «Hetkel läheb suurem fookus järgmisel kolmapäeval toimuva karikamängu peale, pühapäevase kohtumise osas on mul ikka kalkuleerimist, keda ja kuidas kasutada. Riske ma Tartu vastu ei võta, katsun leida õige koosseisu, lõhkuma ei hakka kedagi. Aga eks see on hea koht, kus saab favoriidi vastu pingevabalt mängida ja ehk keegi pingilt tulles ka üllatab,» ütles Toobal, lisades, et karika poolfinaalis saadud võit annab kindlasti enesekindlust.

«Selles kohtumises oli meil nii ilusaid kui koledaid momente, mehed mõistsid selle mängu kaalu ja sellega tekkis ka teatud kvaliteedilangus. Rahulolu tekitas see, et pärast halba neljandat geimi suutsime me viiendat hästi alustada, see tekitab head enesekindlust ka järgmisteks mängudeks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles