FOTO ⟩ Finišis tuikunud Norra suusaäss: võis jääda mulje, nagu oleksin purjus

Postimees Sport
Copy
Helene Marie Fossesholm märtsis, kui finišeeris Oberstdorfi MMi ühisstardist sõidus.
Helene Marie Fossesholm märtsis, kui finišeeris Oberstdorfi MMi ühisstardist sõidus. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

20-aastane murdmaasuusataja Helene Marie Fossesholm tüüris Norra teatenaiskonna Lillehammeri MK-etapil finišisse kolmandana. Ankrunaine sõitis ennast 5 km distantsil täiesti tühjaks ning tunnistas finišis, et tema olek võis meenutada purjus inimese käitumist.

Venemaa ja Rootsi järel 4x5 km teatesõidus kolmanda koha saanud norralannadele oli koduetapil saadud tulemus pettumus, kuid Fossessholmi selles süüdistada ei saa. Noor suusataja andis endast rajal kõik ning oli finišisse jõudes täiesti läbi – ta ei suutnud isegi kahel jalal seista.

«Andsin endast kõik. Keegi teine ei saa sellele vastu vaielda,» ütles Fossesholm intervjuus Dagbladetile, kes kanti finišialalt minema konkurentide toel. «Mulle ei tundunud, et see oleks olnud nii dramaatiline. Võis jääda mulje, nagu oleksin purjus,» naljatles ta intervjuus.

Koondisekaaslane Tiril Weng ütles aga, et olukord oli üsna tõsine. «Mõtlesime, et kas tuleks kiirabisse helistada. Ta oli täiesti külm ja väsinud, aga õnneks läks kõik hästi,» ütles Weng, kes sõitis avavahetust.

Võidu tõi venelaste õuele nende ankrunaine Veronika Stepanova, kes jättis lõpukiirenduses selja taha nii rootslannade Moa Olssoni kui ka Fossesholmi. Esikolmik mahtus 1,2 sekundi sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles