Olulise tiitlita jäänud Lewandowski nähvas Messile: loodan, et olid siiras

Postimees Sport
Copy
Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. Foto: Via Www.imago-images.de/scanpix

Aasta jalgpalluri auhinna ehk Ballon d’Ori võitis sel aastal Lionel Messi, kuid paljude arvates jäi ründaja Robert Lewandowski sellest ebaõiglaselt ilma. Auhinda vastu võttes ütles Messi, et eelmisel aastal võinuks Ballon d’Or kuuluda just Lewandowskile. Müncheni Bayerni ja Poola koondise täht avaldas nüüd lootust, et see lause polnud paljas sõnakõlks.

«Ma loodan, et see oli suurepärase mängija siiras avaldus, mitte paljad sõnad,» vahendas Lewandowski sõnu Poola Kanale Sportowy.

Seitsmendat korda aasta parimaks jalgpalluriks valitud Messi ütles eelmisel nädalal Pariisis toimunud üritusel, et auhinda väärinuks Lewandowski, kuid selles oli oma aga. «Sa väärid Ballon d’Ori. Kõik on nõus, et sa oleksid pidanud selle eelmisel aastal võitma,» kõlasid Messi sõnad.

2020. aastal aga kuulsat auhinda välja ei antud, seda koroonaviirusest tingitud pandeemia tõttu. Tänavu oli Lewandowski lohutusauhinnaks aasta parima ründaja tiitel.

«Skandaalne valik!» lajatas Saksamaa ajaleht Bild eelmisel nädalal. «Bayerni staar on olnud hoos, löönud väravaid ja kogunud tiitleid. 2020. aastal oli ta ületamatu, kuid koroona tõttu jäi Ballon d’Or välja andmata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles