Hyundai jõudis Adamo juhtimisel ajaloolise saavutuseni

Christopher Krutto
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallitiim andis täna teada, et tiimijuhi kohalt lahkub itaallane Andrea Adamo. Tema käe all tõusis tiim uutesse kõrgustesse ja sai hakkama ajaloolise saavutusega.

Hyundai rallitiim osales MM-sarjas kõigepealt aastatel 1998-2003, kuid toona neid suur edu ei saatnud. Uuesti naases Lõuna-Korea autotootja WRC-sse 2014. aastal ja kuigi etapivõit saadi juba samal aastal kätte, siis MM-tiitlit pidid nad ootama veel tükk aega.

2019. aastal võttis rallitiimi juhtimise üle Andrea Adamo, kelle käe all võideti lõpuks meeskondlikus arvestuses kaua oodatud MM-tiitel. 2020. aastal liitus meeskonnaga eestlane Ott Tänak ja kuigi sõitjate tiitel jäi taaskord siruulatusest välja, siis meeskondlik tiitel võideti teist aastat järjest.

Tänavusel hooajal asjad Hyundai jaoks enam nii libedalt ei läinud ja probleemid auto vastupidavusega röövisid mitmel korral võimaluse heidelda rallivõidule. Kuigi MM-tiitli heitlus lükkus veel viimase rallini, siis lõpuks pidi Lõuna-Korea autotootja tunnistama Toyota paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles