Raplal õnnestus lisaajal tartlased ikkagi paika panna

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Märt Rosenthal Rapla vastu läbimurdel.
Märt Rosenthal Rapla vastu läbimurdel. Foto: Diana Jesin / TÜASK

Eesti-Läti ühises korvpalliliigas teenis kolmapäeval võidulisa Rapla Avis Utilitas, kes alistas kodusaalis lisaajale läinud kohtumises 98:94 Tartu Ülikool Maks & Mooritsa.

Kohtumise avaveerandajal hoidis eduseisu Rapla meeskond, ent paari viimase minutiga tegi Tartu 15:1 spurdi ja võitis veerandi 22:13. Eduseis püsis ka teisel veerandajal, kuigi Rapla poolel näitas täpset kätt noor lätlane Ricards Vanags ning tartlased olid hädas Rapla suure ääre Daryl Tucker Jr takistamisega. Poolajapausile läksid meeskonnad Märt Rosenthali viimaste sekundite korvist Tartu eduseisul 43:36.

Kolmandal veerandil läks järjest paremasse hoogu Rapla korvialune tandem Demajeo Wiggins ja Daryl Tucker ning nende vedamisel sai Rapla kätte 5-6-punktilise eduseisu. Märt Rosenthali ja Oliver Suuroru korvidest hoidis Tartu meeskond aga suurema mineku ära ja taas lõpetas Rosenthali viimase sekundi vise veerandaja ning tõi Tartu punkti kaugusele seisul 64:64.

Kuigi kodumeeskond sai neljanda veerandi keskel korraks kätte ka soliidse 74:66 eduseisu, võitles Rapla end Tuckeri juhtimisel mängu tagasi ja tema pealtpanek poolteist minutit enne normaalaja lõppu viis Rapla üle pika aja taas 77:76 ette. Vabavisetega sai Tartu taas ette ning kui perioodi jäi mängida 14 sekundit oli Tartu eduseis 81:79 ja Rapla kasutas viimase rünnaku jaoks minutilist mõttepausi. Külaliste rünnakulahendus lõppes sellega, et suure ääre kohal toimetav Tucker võttis kaugviske ning suutis selle koos veaga korvi visata ning Rapla 82:81 ette viia. Saadud vabaviset ameeriklane ei realiseerinud ja Tartu viimasel rünnakul tehti viga Emmanuel Wembile. Wembi tabas kahest vabaviskest ühe ja seisul 82:82 läksid meeskonnad lisaajale.

Lisaaja keskel suutis Rapla kokku punuda 6:0 spurdi ja haaras sellega initsiatiivi. Suuroru kaugvise tõi kuus sekundit enne kohtumise lõppu Tartu taas punkti kaugusele seisul 93:94, ent Rapla poolel näitas vabavisetel külma närvi nende kapten Sven Kaldre ja vormistas sellega Rapla 98:94 võidu.

Üle 38 minuti platsil olnud Märt Rosenthal tegutses meeskonna efektiivseimana visates 18 punkti ja andes viis korvisöötu ning lõpetades mängu efektiivsusnäitajaga 23. Kolm kaugviset tabanud Oliver Suurorg viskas 16 punkti, andis kolm korvisöötu ja tegi kolm vaheltlõiget. Emmanuel Wembi kogus 13 punkti ja 13 lauapalliga kaksikduubli ja Lamonte Bearden lisas 12 punkti ja viis korvisöötu.

Üleplatsimees oli aga Rapla suur äär Daryl Tucker Jr, kes lõpetas mängu 30 punkti, 11 lauapalli ja efektiivsusnäitajaga 42. Jaron Martin kogus 19 punkti ja andis 11 korvisöötu, Demajeo Wiggins lisas 17 punkti ja 13 lauapalli ning väljakult sajaprotsendiliselt visked tabanud Ricards Vanags lisas 14 punkti.

«See oli võitlus kuni lõpuni ja mehed andsid endast parima. Normaalaja lõpus veaga kolmesel oli vastastel kindlasti õnne, aga saime siiski veel võimaluse vabavisetega mäng ära otsustada. Võime küll rääkida mänguolukordadest – mõlemad meeskonnal oli nii õnnestumisi kui eksimusi, aga lõppkokkuvõttes ei olnud õnn täna meie poolel. Kui täna ei võida, siis tuleb homme rohkem trenni teha. Kindlasti on sellised mängud meestele väga korralik õppetund, aga selge on see, et peame suutma mängud lõpuni mängida ja võidupunkte kirja saada,» sõnas tartlaste peatreener Nikolajs Mazurs pressiteate vahendusel.

Rapla hoiab nelja võidu ja viie kaotusega Eesti-Läti liigatabelis seitsmendat kohta. Tartu Ülikool on ühe võidu ja kaheksa kaotusega viimasel 14. kohal. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles