ANALÜÜS ⟩ Kohtunikud rikkusid mängu, kuid mitte kaunist hooaega

Christopher Krutto
Copy
Rauno Alliku (valges) maadlemas Genti kaitsjatega.
Rauno Alliku (valges) maadlemas Genti kaitsjatega. Foto: Jasper Jacobs/Scanpix

Tallinna FC Flora jalgpalliklubi pidas neljapäeva õhtul hooaja viimase Konverentsiliiga alagrupimängu, kus võõrsil tuli tunnistada Belgia möödunud hooaja hõbedaklubi Genti 0:1 paremust. Suurt rolli mängisid tulemuses ka kohtunikud.

Avapoolajal haaras Gent initsiatiivi oma kätte, kuid oli näha, edasipääsu juba kindlustanud Belgia klubi jaoks midagi suurt täna mängus ei olnud ja seetõttu hoiti mängutempot madalal. Flora oli omakorda hädas söödutäpsusega ja rohkelt tehti lihtsaid eksimusi. Avapoolaja lõpuks leitsid rohevalgete söötudest sihtmärgi vaid 67 protsenti. Kusjuures kogu alagrupifaasi peale on Flora keskmine näitaja tunduvalt kõrgem, pea 77 protsenti. Seetõttu ei õnnestunud rohevalgetel vastastele liigset peavalu avapoolajal tekitada.

Teisele poolajale tulid Genti mängijad teistsuguse häälestatusega ning liigutasid palli kiiremini. 51. minutil mängiti Flora kaitseliini taha jooksu 30-aastane ründaja Gianni Bruno, kes palli ka postipõrkest sisse lõi. Kuigi juba esmapilgul oli näha ja ka hiljem kordustest sai kinnituse, et Genti ründeäss oli suluseisus, jättis rootslasest väljakukohtunik Kaspar Sjöberg selle andmata. Kuivõrd täna polnud kasutusel ka VARi, siis jäi värav jõusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles