Viimaks uut ralliautot testinud Ogier: peame muutma sõidustiili, et kasutada masina lisajõudu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Toyota/McKlein/Toyota Gazoo Racing / McKlein

Kaheksakordne maailmameister Sebastien Ogier võib olla küll suurest rallisõidust taandunud, ent uue generatsiooni masinaga tuleb tal ka järgmisel hooajal kihutada. Sestap istus ta ka Toyota Yarise Rally1-autosse, et seda testida.

Ogier sõidab Prantsusmaal Yarise Rally1-autoga nii laupäeval kui ka pühapäeval. Ta oli viimane Toyota sõitja, kes endale testipäevad lõpuks sai. Prantslane oli meeldivalt üllatunud.

«Tunne autos on üldiselt hea. Mõistagi oli see üldse esimene kord, kui ma sellega sõitsin ning seetõttu tuli alguses kohaneda. Võin öelda, et muutused on olnud üsna suured,» lausus Ogier ralliportaalile Dirtfish. «Auto käitub hoopis teisiti, kui oleme harjunud viimastel aastatel. Olen siiski positiivselt meelestatud.»

Valitsev maailmameister lisas, et meeskondadel tuleb veel väga palju vaeva näha auto arendamisega. Uue tehnoloogia ideaalselt töökorda seadmine võtab natuke aega. «Sõitjad peavad samuti oma sõidustiili muutma, et kasutada masina lisajõudu. See on miski, millega tuleb lihtsalt kohaneda,» sõnas Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles