Neuville tunnistas, et tiitlivõitlus oli tänavu tema jaoks liiast

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallitiimi belglasest täht Thierry Neuville tunnistas hooaja lõpus WRC kodulehele antud intervjuus, et tegelikult polnud ta tänavu võimeline Toyota meeste Sebastien Ogier' ja Elfyn Evansiga tiitli pärast võitlema. 

«Martijn (kaardilugeja Martijn Wydaeghe – K.J.) ja mina tegime kõike endast oleneva ning andsime endast alati 100 protsenti, kuid tänavu oli MM-tiitel lihtsalt meie siruulatusest väljas,» lausus tänavu nii Belgias kui ka Kataloonias triumfeerinud belglane.

«Mõistagi tahtnuks ma hooaja viimasele etapile vastu minna veel tiitlikonkurentsis, kuid seda ei juhtunud. Positiivseks saab pidada siiski võitu kodupinnal. Meil õnnestus võita kaks rallit, seega võtan need endaga kaasa ja vaatan edasi järgmise hooaja suunas,» jätkas Neuville, kes jääb sarnaselt paljude teistega praeguse põlvkonna WRC-autot igatsema. 

«Nautisin aasta lõpus selle autoga kihutamist väga, see oli samuti äärmiselt oluline,» lausus belglane, kelle esmatutvus uue hübriidmasinaga ei alanud just kõige positiivsemal toonil. 

Nimelt tegi ta detsembri alguses uut neljarattalist testides karmi avarii. Rallimees ise tõsisemalt viga ei saanud, tema paarimees Wydaeghe käis pärast õnnetust küll rangluuoperatsioonil, kuid viibib praeguseks samuti juba kodusel ravil.

Kuigi esmatutvus oli karm, tunnistas Neuville hiljutises intervjuus Belgia rahvusringhäälingule, et just uus masin oli see, mis tema elu päästis. 

«Väljasõit oli ikka suur. Sõitsime kurvi otseks ja seekord ei vedanud, kuna pärast pööret ootas meid 30 meetri sügavune kuristik. Langemine oli väga suur. Uus auto päästis meid ja turvaraam tegi oma tööd. Tänu sellele pääsesime sisuliselt vigastusteta. Ma arvan, et praegused autod on turvalisemad kui eales varem. Turvalisuse koha pealt oleme selgelt sammu edasi astunud ning see on ainult positiivne,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles