Mercedesega liituv vormelitalent: Verstappen on küll suurepärane sõitja, ent see tulemus pole vastuvõetav

Karl-Joosep Küngas
Copy
George Russell ja Lewis Hamilton.
George Russell ja Lewis Hamilton. Foto: James Gasperotti/SCANPIX

Möödunud nädalavahetusel sai lõpplahenduse F1 hooaeg ning maailmameistriks krooniti Max Verstappen. Uuel hooajal Mercedesega liituv George Russell usub, et hoopis Lewis Hamilton väärinuks seda tiitlit.

Hamilton kontrollis tervet võistlust ning oli liikumas enda kaheksanda MM-tiitli suunas. Viis ringi enne finišit tuli Nicolas Latifi väljasõidu tõttu rajale aga turvaauto ning kõik võtmed ulatati Verstappeni kätte. Hollandlane kasutaski enda värskemad rehvid ära ning tõstis võidukarika pea kohale.

Russelli sõnul pole selline asi siiski vastuvõetav. Ta näitas näpuga ka FIA ja kohtunike peale, kes tegid võistluse lõpus ootamatuid otsuseid. «Max on suurepärane sõitja, kes tegi imelise hooaja. Mul on tema suhtes ainult suur respekt, aga selline tulemus pole vastuvõetav. Ma ei suuda uskuda, mida mu silmad praegu nägid,» lausus Russell pärast võidusõitu.

Nimelt tekitas paljudes sõitjates küsimust hetk, mil kohtunikud palusid osal autodel turvaautost mööduda, et liidriga samale ringile jõuda. Esialgu keelati see kõikidel ära, ent pärast Red Bulli ja Vestappeni manitsust otsustati ikkagi viiele autole teed teha. See kaotas ära kogu Hamiltoni edu ning Verstappen möödus lihtsa vaevaga Mercedese esisõitjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles