BLOGI JA GALERII ⟩ Jüri Vips näitas F1 testil kuuendat aega, päeva varjutas eestlase avarii (2)

Postimees Sport
Copy

Teisipäeval algas Abu Dhabis Yas Marina ringrajal F1 sarja hooajajärgne testimine. Esindatud olid kõik meeskonad, Red Bulliga sõitnud Jüri Vips näitas päeva kokkuvõttes kuuendat aega. Postimees vahendas kõike olulist otseblogis.

Jüri Vips (Red Bull) sai Abu Dhabis toimunud F1 ametlikult testipäeval sõita 96 ringi ning näitas kokkuvõttes seitsmendat aega. Tõrvatilgaks meepotis oli pärastlõunal toimunud avarii, kus eestlane sõitis vastu rajapiiret. Õnneks suutis meeskonda vormeli töökorda saada ning Vipsi test ei lõppenud enneaegselt. Kõige kiirema aja sõitnud Mercedese juuniorile Nyck de Vriesile (1.23,194) kaotas Vips 2,004 sekundit.

Järgmisel aastal hakatakse F1s sõitma tuliuute vormelitega, mis peaksid muutma võistlused põnevamaks, sest autod suudavad teineteisel paremini kannul püsida ning hõlbustama möödasõite. Olulise muudatusena tulevad seniste 13-tolliste velgede asemel kasutusele 18-tollised.

Testil said noorsõitjad, nende seas ka Vips, sõita lõppenud hooajal kasutuses olnud rehvidel, sarja põhisõitjatel oli aga ülesanne katsetada sarja ametliku rehvipartneri Pirelli uut toodangut. See tingis ka olukorra, kus nö nimekamad mehed ei näidanud juunioridega võrreldavaid ringiaegu.

Kuigi F1 test jätkub Abu Dhabis kolmapäeval, siis Vips sel aastal rohkem tipptiimi vormeli rooli ei saa. Nädala teises pooles toimub samal ringrajal vormel 2 hooajajärgne testisessioon, kus Vips sõidab harjumuspäraselt Hitech GP tiimis.

Enne testipäeva

Kahepäevase testiperioodi jooksul saab Vips rajale avapäeval. Täpselt aasta tagasi osales Vips samal ringrajal Red Bulli vormeliga noorsõitjate testipäeval. Ta kinnitas Postimehele, et on endiselt ootusärev, kuid tunneb ennast kindlamini kui eelmine kord.

Abu Dhabi F1 hooajajärgne testimine (14. detsember)

Mercedes: George Russell, Nyck de Vries

Red Bull: Max Verstappen, Jüri Vips

Ferrari: Charles Leclerc (hommikul), Antonio Fuoco, Robert Švartsman (pärastlõunal)

McLaren: Daniel Ricciard, Pato O’Ward

Alpine: Esteban Oconn, Oscar Piastri

AlphaTauri: Yuki Tsunoda, Liam Lawson

Aston Martin: Lance Stroll, Nick Yelloly

Williams: Logan Sargeant

Alfa Romeo: Valtteri Bottas, Guanyu Zhou

Haas: Mick Schumacher

2020. aastal sõitis Vips Yas Marina ringrajal 101 ringi ning ringiaegade tabelis platseerus ta päeva lõpuks kuuendaks.

Kui eelmisel aastal toimus vaid ühepäevane noorsõitjate testipäev, siis tänavu naasti tavapärase formaadi juurde, kus F1-hooaja lõpus toimub mitmepäevane testimine. 2020. aastal otsustati maailma tabanud koroonakriisi valguses ja kulude kokkuhoiu tõttu leppida vaid ühe päevaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles