Reali direktor: UEFA peaks säärase äparduse pärast häbi tundma

Karl-Joosep Küngas
Copy
UEFA meistrite liiga loosimine külvas palju segadust.
UEFA meistrite liiga loosimine külvas palju segadust. Foto: RICHARD JUILLIART/SCANPIX

Eile toimus UEFA Meistrite liiga kaheksandikfinaalide loosimine. Tehnilise probleemi tõttu tuli seda teha aga kaks korda ning kõige suuremaks kaotajaks jäi Madridi Reali meeskond.

Kõik sai alguse, kui loositi Villareali vastast. Esialgu loositi neile vastu Manchester United, ent viimasega kohtus Hispaania klubi alagrupiturniiril ning neid ei tohtinud kokku panna. Seega esialgu jätkati protsessi nii, nagu poleks antud eksimust toimunudki.

Madridi Realile paistis loosimine väga soodne olevat. Neile loositi vastu Portugali tippklubi Benfica, kes oli võimalikest variantidest ikkagi üks soodsamatest. Peagi aga tühistati loosi tulemused ning seda protsessi korrati veidi hiljem uuesti.

Teisel korral loositi Reali vastaseks hoopis Pariisi Saint-Germain ja seda olukorras, kus tegelikult enne vea ilmnemist oli Hispaania tippklubi endale korrektselt Benfica vastu saanud. Real soovis, et nende vastane jääks alles, ent UEFA otsustas vastupidi.

Reali direktor Emilio Butragueno andis enda pahameelest peagi mõista. Ta tõdes, et UEFA peaks säärase äparduse pärast häbi tundma. «Esiteks on see kõik väga üllatav, häbistav ja keeruline mõista, mis just juhtus. Miljonid fännid ei saanud midagi aru,» lausus Butragueno.

«Ootasime loosimist väga suure huviga, sest mõistame selle võistluse tähtsust. UEFA peaks häbi tundma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles