VIDEO ⟩ Ajalugu: Curry purustas korvpallimekas NBA kaugvisete rekordi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Stephen Curry.
Stephen Curry. Foto: Mary Altaffer/Scanpix

Korvpallimaailm jälgis viimastel päevadel pingsalt Stephen Curry tegemisi, sest ajaloo parimaks viskajaks peetav mängumees jõudis väga lähedale kaugvisete rekordile. Täna varahommikul sai see korvpallimekaks peetaval Madison Square Gardenis teoks.

Curry ja tema Golden State Warriors sõitsid külla New York Knicksile ning kohtumisest enam räägiti just kaugvisete rekordist. Nimelt lahutas Ray Alleni nimel olnud tippmargist Curryt ainult üks tabamus ning möödumiseks vajas ta täna kaht tabavat kaugviset.

Liiga pikalt ei pidanud korvpallifännid rekordit ootama. Ajalooline hetk toimus kohtumise avaveerandil, mil kellal oli veel seitse minutit ja 33 sekundit. Curry pani ühe järjekordse keerulise kaugviske teele ning 2974 tabamus oli tõsiasi. Warriorsi mängumehed tegid seejärel kohe vea, et lasta enda tähtmängijale kogu tähelepanu suunata.

«Olen sellest numbrist ja rekordist mõelnud väga kaua. See on isegi minu tossudel kirjas. Nüüdseks on ajalugu tehtud ja see tunne on väga eriline. Olen jälginud varem rekordit hoidnud Reggie Millerit ja Ray Allenit juba väiksest peale. Nemad koos minu isaga on põhjus, miks üldse viskamist armastan. Olen õnnistatud,» lausus Curry pärast kohtumist ning lisas, et nüüd võib teda kutsuda ajaloo parimaks viskajaks.

NBA kaugvisete kõigi aegade edetabel

1. Stephen Curry* 2977

2. Ray Allen 2973

3. Reggie Miller 2560

4. James Harden* 2509

5. Kyle Korver 2450

6. Vince Carter 2290

7. Jason Terry 2282

8. Jamal Crawford 2221

9. Paul Pierce 2143

10. Damian Lillard* 2109

11. LeBron James* 2023

*Aktiivsed mängijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles