VIDEO ⟩ Vigastusest paranenud Kanepi läbimurde teinud Kontaveitist: oli ainult aja küsimus, millal see juhtub

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kaia Kanepi (paremal) ja Anett Kontaveit.
Kaia Kanepi (paremal) ja Anett Kontaveit. Foto: Sander Ilvest

Kaia Kanepi andis intervjuu ajakirja Jooksja sotsiaalmeediakanalile, kus vaatas tagasi lõppenud hooajale. Samuti andis täpsemalt teada, miks tal tuli kodune Haabneeme ITF-turniir ootamatult lõpetada.

Kanepi soovis tänavust hooaega lõpetada eduka esinemisega kodusel Haabneeme ITF-turniiril, ent teises ringis tuli tal vigastuse tõttu kõrvale astuda. Põhjuseks oli valutav kand, mille ravimisele kulus tal terve viimane kuu.

«Tegelikult on mul paar viimast kuud kand valutanud, aga kannatas veel mängida. Lõpuks otsustasin mängupausi teha ja lööklaineravi kannale teha. Praegu vaatan rahulikult, mis seis on,» lausus Kanepi, kes on vaikselt taas tenniseväljakutele naasmas ja praegu treenimas kodumaal koos Vladimir Ivanoviga.

Tänavune hooaeg algas Kanepile väga hästi, kui Austraalias peetud WTA 250 turniiril pääses eestlanna koguni finaali. Seal tuli tal tunnistada aga Elise Mertensi paremust. Kokkuvõtlikult Kanepi enda hooajaga siiski täiesti rahule ei jäänud.

«Aasta algas hästi, aga sellele järgnes mitte nii hea periood. Mõned nädalad aasta teises pooles olid korralikud. On paremaid aastaid olnud, aga oli, mis oli, varsti hakkab juba uus,» jätkas Kanepi.

Endine Eesti esireket arutles ka Anett Kontaveiti edu üle. Tema sõnul oli ilmselt aja küsimus, mil praegune maailma seitsmes reket suuremaid turniire hakkab võitma. «Ta on minu arvates kogu aeg hästi mänginud. See oli ilmselt ainult aja küsimus, millal ta läbimurde teeb,» tõdes Kanepi.

Praegu maailma edetabelis 73. positsiooni hoidev Kanepi enda plaane liiga pikalt ette ei sea. Tema eesmärk on praegu edukas esinemine Austraalias ja seejärel on kõik otsad veel lahtised. Uueks aastaks soovib eestlanna spordirahvale tugevat tervist ja mõistlikku tegutsemist sportimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles