Kaardilugejaid kui sokke vahetanud rallimees tegi oma valiku

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Gus Greensmith ja Jonas Andersson Monza MM-etapil.
Gus Greensmith ja Jonas Andersson Monza MM-etapil. Foto: Nikos Katikis

Kui sel hooajal luges M-Spordi rallimehele Gus Greensmithile legendi koguni neli erinevat paarimeest, siis uuele hooajale läheb britt vastu Jonas Anderssoniga.

Kuigi duo tegutses esimest korda koos novembri keskel toimunud Monza MM-etapil, oli nende koostöö nõnda sujuv, et Greensmith otsustas rootslase palgata kogu järgnevaks hooajaks. «Kõik on uueks aastaks paigas,» kinnitas britt väljaandele DirtFish.

Omavahelist koostööd kommenteeris ta aga järgnevalt: «Mind tegelikult üllatas, kui hästi kõik asjad sujusid, sest ta polnud väga pikka aega inglisekeelset legendi lugenud. See oligi meie suurim murekoht, kuna isiksusi võrreldes oli ta kõige lähem variant [eelmisele paarimehele] Chrisile [Pattersonile]. Aga pärast paari esimest kiiruskatset hakkasid asjad kohe sujuma praktiliselt samamoodi nagu Chrisiga, eriti mis puudutab märkmete ettelugemist, ning tegelikult mingeid probleeme meil ei esinenudki.»

Siinkohal on siiski paslik nentida, et eks ole näha, kuidas tegelikult asjalood uuel hooajal lähevad, sest ka tänavusele aastale läks Greensmith vastu «ühe kindla kaardilugejaga». 

Pärast hooaja teist võidukihutamist Põhja-Soomes otsustas britt aga kaasmaalasele Elliott Edmondsonile välja vahetada Chris Pattersoni vastu. Kuna iirlane ei saanud aga hooaja viiendal etapil Sardiinias kaasa lüüa, luges seal Greensmithile legendi hoopis teine kaasmaalane Stuart Loudon. 

Ülejäänud hooaja tegutses Patterson siiski Greensmithi paarimehena, kuid tal oli juba varasemalt paika pandud plaan hooaja lõppedes karjäärile punkt panna. Tänavuse hooaja lõpp tuli COVID-ist tingituna aga veidi ümber mängida - Jaapanit asendas nädal aega hiljem toimunud Monza etapp - mis aga ei sobinud Pattersoni plaanidesse. Nõnda istuski aasta viimasel etapil Greensmithi kõrval Andersson, kes ka uueks aastaks võimaluse saab.

WRC-karussell pole 44-aastase Anderssoni jaoks tegelikult midagi uut, kuna varasemalt on ta legendi lugenud Per-Gunnar Anderssonile, Mads Østbergile, Pontus Tidemandile ja Ole Christian Veibyle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles