BLOGI ⟩ Kelly Sildaru loobus keeruliste olude tõttu pargisõidu finaalis võistlemisest (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kelly Sildaru stiilinäide Dew Touril.
Kelly Sildaru stiilinäide Dew Touril. Foto: EZRA SHAW/SCANPIX

Keeruliste ilmaoludega võidelnud Dew Touril on ajakava läinud väga tihedaks. Seetõttu toimuvad ühel päeval nii naiste freestyle-suusatamise renni- kui ka pargisõidu finaalid. Kelly Sildaru teenis rennisõidus teise koha alistudes ainult valitsevale maailmameistrile Eileen Gule. Pargisõidus enam Sildaru võistlema ei tulnud, sest rasked olud piisava kiiruse saavutamiseks ning puhanguline tuul, teinuks soorituse tegemise liiga ohtlikuks.

Enne võistlust:

Neljapäeval ei lubanud keerulised ilmaolud naiste pargisõidu kvalifikatsiooni pidada ning nõnda pääsesid kõik naised edasi finaali. See aga tekitas olukorra, kus paljudel võistlejatel tuleb ühe päeva jooksul osaleda kahes finaalis.

Rennisõidus toimunud kvalifikatsioonis näitas Kelly Sildaru vägevat minekut ning jäi alla ainult valitsevale maailmameistrile Ailing Eileen Gule. Kokku osaleb rennisõidu finaalis kaheksa suusatajat.

Pargisõidus on Sildaru selgelt üks suursoosikuid. Ta on sellel alal tänavu võitnud juba MK-etapi ning teatavasti ka neljakordne X-Mängude võitja. Lisaks triumfeeris ta pargisõidus ka Dew Touril nii 2016. kui ka 2018. aastal.

Pargisõidu finaalis osaleb kokku 16 naist ning igal sportlasel on kolm laskumist, millest kirja läheb ainult parim.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles