BLOGI ⟩ Viimasel laskumisel kukkunud Ilves lõpetas 15ndana, Riiber noppis järjekordse võidu

Postimees Sport
Copy
Kristjan Ilves
Kristjan Ilves Foto: Flawia Krawczyk

Kahevõistluse MK-sari väisab sel nädalavahetusel Austriat Ramsaud, kus on võistlustules ka meie parim atleet Kristjan Ilves. Postimees hoiab sündmustel silma peal otseblogi vahendusel.

Laupäev

Suusasõit:

10 km suusasõit kujunes hüppevõistlusel (kokkuvõte loetav allpool - toim.) võimu näidanud Jarl Magnus Riiberi sooloks. 48-sekundilise eduga rajale pääsenud norralane lihtsalt kulges rajal ning finišeeris lõpuks 28 sekundit enne teisi. 

Teise koha noppis endale sakslane Vinzenz Geiger, kes viimasel ringil jõuga kamraadidel eest ära sõitis. Finišiduellis sirutas ennast kolmandaks soomlane Ilkka Herola, kes edestas kõigest 0,1 sekundiga Johannes Lamparteri. 

Pikalt 14-liikmelise jälitajatepundi eesotsas püsinud Kristjan Ilves ei suutnud viimasel tõusul nobedamate konkurentide kiirendusega kaasa minna. Tagatipuks kukkus eestlane veel staadionile laskumisel ning ületas finišijoone lõpuks 15ndana. Suusarajal näitas meie mees päeva 24ndat aega, kaotades nobedaimale ehk Ilkka Herolale 1.11,7. 

Ramsau MK-etapi tulemused
Ramsau MK-etapi tulemused Foto: FIS

MK-sarja üldliidrina jätkab Jarl Magnus Riiber (600), kellele järgnevad täna napilt poodiumilt välja jäänud Johannes Lamparter ja sakslane Terence Weber (306). Kristjan Ilvese leiab 162 punktiga MK-sarja 14. realt.

MK-sarja üldseis
MK-sarja üldseis Foto: FIS

Hüppevõistlus:

Laupäevasel hüppevõistlusel ei saanud keegi vastu MK-sarja üldliidrile Jarl-Magnus Riiberile, kes kandus 90 meetri mäel koguni 102 meetri peale ning võitis esimese ala 140,2 punktiga. Talle järgnesid sakslane Julian Schmidt ja kaasmaalane Simen Tiller, kes kogusid mõlemad 128,2 punkti, mis teeb suusarajale ümber arvutatuna kaotuseks 48 sekundit. 

Kui vahe esimese ja kahe järgmise vahel oli suur, siis sealt edasi pole neid praktiliselt ollagi. Kristjan Ilves kandus näiteks 92,5 meetri kaugusele ning platseerus 126,7 punktiga seitsmendaks, startides 10 km distantsile liidrist 54 sekundit hiljem.

Hüppevõistluse esikümme
Hüppevõistluse esikümme Foto: FIS

Enne võistlust:

Reedesel eelvõistlusel, mille tulemusi kasutatakse, kui täna-homme ei saa mingil põhjusel hüppevooru pidada, tegi Ilves 100 meetri pikkuse hüppe. Punkte teenis ta 129, mis andis kolmanda koha.

Vahed esimese ja teise kohaga olid aga väikesed. Kui proovivooru tulemused peaksid käiku minema, stardiks Ilves Mario Seidlist suusarajale hiljem kaks ja Terence Weberist seitse sekundit hiljem.

Muide, nii Seidl kui ka Weber hüppasid meie mehest märgatavalt vähem, ent nad teenisid rohkem stiili-, tuule- ja poomikompensatsioonipunkte.

Treeningvoorus tegi eestlane küll 98,5 meetriga pikima hüppe, kuid jäi sellegipoolest alla ala valitsejale Jarl Magnus Riiberile. Norralane teenis rohkem kompensatsioonipunkte nii tuule kui ka madalamalt poomilt hüppamise eest. Lõpuks jäi kahte kanget lahutama 5,4 punkti.

Tänane võistluspäev algab Ramsaus hüppevooruga kell 10.30 ja 10 km suusasõidule starditakse 14.45. Pühapäeval on algusajad vastavalt 11 ja 16.35.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles