BLOGI ⟩ Riiber teenis kuuenda etapivõidu järjest, Ilves langes 14. kohale

Postimees Sport
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: KIMMO BRANDT

Ramsau kahevõistluse MK-etapi võitis norralane Jarl Magnus Riiber. Tänavu peetud kaheksast MK-etapi osavõistlusest on ta võitnud juba seitse. Kristjan Ilves lõpetas etapi 14. kohal.

Suusasõit

Karjääri 43. etapivõidu teeninud Riiber sõitis terve sõidu üksinda. 1,7 km enne finišit jõudis sakslane Vinzenz Geiger temast küll 13 sekundi kaugusele, kuid ohtlikuks ta norralasele ei muutunud. Lõpuks kaotas ta Riiberile 15,3 sekundit. Kolmanda koha teenis kolmeses grupifinišis Eric Frenzel (+34,1).

Üheksandalt kohalt suusasõitu alustanud Ilves langes lõpuks 14. kohale (+1.55,0).

Foto: FIS

Hüppevõistlus

Hüppevõistluse võitis kindlalt norralane Jarl Magnus Riiber, kes sai tugevast taganttuulest hoolimata kirja 92,5 meetrit. Teine oli tema koondisekaaslane Espen Andersen (95 m, +21 sek) ning kolmas Jens Lurås Oftebro (96,5 m, +26 sek). Kristjan Ilves maandus 92 meetri peale, mis tähendas üheksandat kohta. Liider Riiberile kaotab ta suusarajal 1.11ga.

Foto: FIS

Enne võistlust:

Laupäevasel hüppevõistlusel ei saanud keegi vastu MK-sarja üldliidrile Jarl-Magnus Riiberile, kes kandus 90 meetri mäel koguni 102 meetri peale ning võitis esimese ala 140,2 punktiga. Talle järgnesid sakslane Julian Schmidt ja kaasmaalane Simen Tiller, kes kogusid mõlemad 128,2 punkti, mis tegi suusarajale ümber arvutatuna kaotuseks 48 sekundit.

Kui vahe esimese ja kahe järgmise vahel oli suur, siis sealt edasi polnud neid praktiliselt ollagi. Kristjan Ilves kandus näiteks 92,5 meetri kaugusele ning platseerus 126,7 punktiga seitsmendaks, startides 10 km distantsile liidrist 54 sekundit hiljem.

10 km suusasõit kujunes hüppevõistlusel võimu näidanud Jarl Magnus Riiberi sooloks. 48-sekundilise eduga rajale pääsenud norralane lihtsalt kulges rajal ning finišeeris lõpuks 28 sekundit enne teisi.

Teise koha noppis endale sakslane Vinzenz Geiger, kes viimasel ringil jõuga kamraadidel eest ära sõitis. Finišiduellis sirutas ennast kolmandaks soomlane Ilkka Herola, kes edestas kõigest 0,1 sekundiga Johannes Lamparteri.

Pikalt 14-liikmelise jälitajatepundi eesotsas püsinud Kristjan Ilves ei suutnud viimasel tõusul nobedamate konkurentide kiirendusega kaasa minna. Tagatipuks kukkus eestlane veel staadionile laskumisel ning ületas finišijoone lõpuks 15ndana. Suusarajal näitas meie mees päeva 24ndat aega, kaotades nobedaimale ehk Ilkka Herolale 1.11,7.

Reedesel eelvõistlusel, mille tulemusi kasutatakse, kui täna ei saa mingil põhjusel hüppevooru pidada, tegi Ilves 100 meetri pikkuse hüppe. Punkte teenis ta 129, mis andis kolmanda koha.

Esimese ja teise koha vahed olid aga väikesed. Kui proovivooru tulemused peaksid käiku minema, stardiks Ilves Mario Seidlist suusarajale hiljem kaks ja Terence Weberist seitse sekundit hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles